Smaller Default Larger

«Христос – не лише Істина, але й Сила», – Апостольський Нунцій в Україні Вісвалдас Кулбокас

 

26 листопада 2021 р. Б. в день святого Йоана Золотоустого до василіянської семінарії у Брюховичах завітав Архиєпископ Вісвалдас Кулбокас, нунцій Апостольської Столиці в Україні.

На початку цієї зустрічі із вступним словом до нунція Апостольської Столиці звернувся ректор Василіянського інституту філософсько-богословських студій імені Йосифа Велямина Рутського о. Пантелеймон Трофімов, ЧСВВ. Отець Пантелеймон у досить лаконічний спосіб представив почесному гостю основні моменти із життя і діяльності монастиря святого Йосифа та ВІФБС.

Згодом, Архиєпископ Вісвалдас висловив вдячність за можливість відвідати монашу семінарію, де окрім ченців-василіян навчаються також ченці-редемптористи.

У своєму слові Нунцій закликав до чоловічої мужності та відваги у євангелізації людства, кажучи: «Христос – не лише Істина, але й Сила. Пригадаймо, як вчинив святий Йосафат. Він не лише давав людям Христа, але й самого себе. Так само чинив і святий Йосиф, він не приймав дитятка Ісуса для себе, егоїстично, але опікувався ним з чистою любов’ю, без самолюбства. Тому ми покликані нести у світ світло і мир без страху перед випробуваннями».

Після цього, усі ченці монастиря святого Йосифа помолилися спільно молитву «Ангел Господній», а вже згодом Превосвященніший Вісвалдас уділив присутнім Боже благословення.

Нагадаємо, що Папа Франциск призначив Вісвалдаса Кулбокаса Нунцієм Апостольської Столиці для України у червні поточного року. Монаша спільнота монастиря святого Йосифа, щиро дякує Архиєпископу Вісвалдасу за цю чудову зустріч та бажає йому наснаги і терпеливості у його подальшому служінні.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції