Smaller Default Larger

Міжнародний Катехитичний Конгрес на тему: «Катехит – свідок віри»

У рамках Року Віри від 26 до 29 вересня цього року у Ватикані проходитиме Міжнародний Катехитичний Конгрес на тему: «Катехит – свідок віри», та Паломництво катехитів з усього світу до гробу Святого Петра.

У конгресі братимуть участь голови та відповідальні комісій Єпископських Конференцій, департаментів та відділів, які займаються катехитичними справами та євангелізацією, як на рівні окремих країнах, так і дієцезій чи єпархій, та координують діяльність катехитів у парафіях, в навчальних закладах та інших церковних структурах. Конгрес збере єпископів, священиків та мирян з усього світу, які трудяться на ниві катехизації, та буде нагодою для оновлення катехитичного служіння.

УГКЦ братиме активну участь як у Конгресі, так і у Прощі катехитів. Паломництво катехитів з України до Риму триватиме від 24 вересня до 2 жовтня. Для українських учасників, серед яких передбачена участь катехитів також і з Італії, Іспанії, Бразилії та інших країн поселення, організовується окреме паломництво до гробу Святого Священомученика Йосафата з нагоди 50-ти річчя перенесення його мощей до базиліки Св. Петра у Ватикані, а також науково-практична конференція «Нова Євангелізація і Катехизація в УГКЦ», що буде проведена в Соборі Святої Софії.

Пригадаємо, що День атехіті в УГКЦ святкується в останню неділю вересня, а цього року він буде відзначатись 29 вересня. З цієї нагоди Голова Патріаршої катехитичної комісії, Владика Петро Стасюк, ЧНІ, єпарх для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, звернувся до атехітів з окремим посланням, нагадуючи важливі церковні події, які глибоко позначилися на житті УКГЦ та кожного вірного: Рік Віри, 1025-річчя Хрищення Русі-України, посвячення Патріаршого Собору в Києві, подаючи головні напрямні для катехитичного служіння, заохочуючи активно здійснювати стратегію розвитку УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з Живим Христом», дбати про початковий й постійний вишкіл і формацію атехітів та благословляючи атехітів в Україні та на поселеннях сміливо, з посвятою, смиренням та новим запалом передавати віру та духовне багатство новим поколінням.

За матеріалами: uk.radiovaticana.va

 


www.annusfidei.va

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.