Smaller Default Larger

Урочистий початок Ювілею 400-ліття Василіянського Чину та вшанування Покровителя Провінції Святого Миколая

 

В неділю, 18 грудня 2016 р., в Осідку Провінції Святого Миколая (Малоберезнянський монастир), Отці Василіяни урочисто розпочали Ювілейний рік – 400-ліття Василіянського Чину Святого Йосафата, а також вшанували Покровителя своєї Провінції – Святого Миколая Чудотворця.

Очолив святкові богослужіння Преосвященний Владика Іриней Білик ЧСВВ, Канонік Папської Базиліки Santa Maria Maggiore, який прибув для цього з Риму, привізши з собою для поклоніння теж мощі Святого Івана Павла ІІ.

Перед Архієрейською Божественною Літургією, відбувся процесійний похід від монастиря до храму, в якому Архієрея у супроводі численного духовенства зустрів Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Андрій Белеканич ЧСВВ.

Після привітань відбулося проголошення Декретів про Повний відпуст, який надала Апостольська Столиця Ченцям Василіянам та вірним, що будуть разом з ними молитися протягом Ювілейного року.

Архієрейську Літургію з Преосвященним Владикою співслужили Отці Василіяни (17 ієромонахів): Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Андрій Белеканич, Протоігумен Словацької Провінції о. Методій Біланчік та о. Теодор Кость з Краснобідського монастиря (Словаччина), Вікарій Провінції Св. Миколая і Настоятель Імстичівського монастиря о. Павло Кречун, Ігумен Дрогобицького монастиря о. Макарій Ленів ЧСВВ та о. Павло Ясиновський з Дрогобицького монастиря, Ректор Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій ім. Йосифа В. Рурського о. Пантелеймон Трофімов та Префект о. Никанор Ситар, о. Любомир Бобиляк з Погінського монастиря, Настоятель Боронявського монастиря о. Тарас Іванина та о. Даниїл Дербаль з Боронявського монастиря, Радник Провінції Св. Миколая та Намісник Малоберезнянського монастиря о. Михаїл Станко, Ігумен Київського монастиря о. Роман Шупʼяний, Ігумен Жовківського монастиря о. Григорій Анастасин та о. Інокентій Меша з Жовківського монастиря, Ігумен Крехівського монастиря о. Іван Майкович та о. Кипріян Зейкан з Мукачівського монастиря.

Крім Отців Василіян, в богослужінні взяли участь Ректор Ужгородської греко-католицької духовної Академії імені Блаженного Теодора Ромжі, Архимандрит Петро-Павло Береш, Перечинський Декан Мукачівської греко-католицької єпархії та Парох Святомиколаївської парафії в м. Перечині о. Мирослав Рябінчак і Парох греко-католицької парафії у с. Зарічово о. Володимир Малакеєв.

Дияконував під час Літургії о. д. Петро Токач. Літургійний спів провадив монаший хор «DEISIS» (Василіянський Інститут – Львів-Брюховичі).

На святкуваннях були теж присутні Сестри Монихині, на чолі з із настоятельками, зокрема Провінційна Мати Сестер Василіянок в Україні с. Даниїла Винник ЧСВВ, а також представниці Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії Провінції Святого Йосифа у Сербії та Сестер Конгрегації Дочок Святого Франциска (Дім у Великому Березному).

У своєму пастирському слові до Отців Василіян та вірних, що зібралися на святкування, Владика Іриней відзначив роль Василіянського Чину у Христовій Церкві та згадав визначних ісповідників віри Василіянської Провінції Св. Миколая.

 

Проповідь Владики Іринея Білика ЧСВВ:

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/201612berpropbilyk.mp3{/s5_mp3}

 

 

Після Літургії, відбулося посвячення Ювілейної Ікони Святого Миколая Чудотворця – Покровителя Провінції, яку з цієї нагоди написала художниця пані Анна Бойко, парафіянка місцевої Василіянської парафії.

Опісля, Владика Іриней уділив усім присутнім Апостольське Благословення та Повний відпуст, а також помирував та поблагословив усіх мощами Святого Івана Павла ІІ.

На закінчення були зроблені памʼятні фотографії духовенства та вірних.

Після обіду, о 16.00, у монастирському храмі відбувся концерт духовної та класичної музики, у виконанні чоловічого монашого хору «DEISIS» (Василіянський Інститут – Львів-Брюховичі) та Камерного струнного оркестру (м. Мукачево).

Цими богослужіннями та дійствами, в Провінції Св. Миколая урочисто розпочався Ювілейний Рік Василіянського Чину Святого Йосафата, який відзначатиметься у всіх монастирях Провінції, зокрема під час відпустових святкувань та інших церковних празників і визначних подій.

 

о. Франціск Онисько ЧСВВ

Секретар Провінції Св. Миколая

 

Великий Вхід на Архієрейській Божественній Літургії

 

 

 

Уділення Повного відпусту та подячні промови

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.