Smaller Default Larger

Провінційна капітула в Бразилії

 

У днях від 1-го до 5-го лютого 2016 року у монастирі Успіння Пресвятої Богородиці в Іваї, Провінція Св. Йосифа в Бразилії провела свою Звичайну Виборчу Капітулу, на якій найперше піднесли Господу Богу моління, просячи благословення.

Ввечері 1-го лютого було обрано Президію Капітули у складі: Впр. о. Павла Марківа ‒ Голови Капітули, Асистентів ‒Впр. о. Сотера Сідляра та Впр. о. Антонія Роїка Собріньо, Суддів ‒ Впр. оо. Тарсикія О. Залуцького і Януарія В. Приставського. Секретарем Пров. Капітули обрано Впр. о. Василія Ковбича, висл. Протоархимандрита, а його помічником ‒ Впр. о. Іллю Марінюка.

Після обрання Президії Капітули, всі зібрались у місцевій матірній церкві Пресв. Серця Ісусового на Вечірню з Литією з нагоди празника Стрітення Господнього (за григорянським календарем).

Наступного дня 2-го лютого, після ранішніх молінь, усі зібрались у залі та вислухати звіти Протоігумена, Економа Провінції і Секретаря Провінції. Окрім них, згідно із прав. 428, § 2 Статуту Чину, також ігумени чотирьох монастирів: Св. Василія Великого в Куритибі, Пресвятої Родини в Ірасима, Успіння Пресвятої Богородиці в Іваї, св. Йосифа в Прудентополіс і ректор факультету FASBAM ‒ склали звіти про адміністрацію, співжиття і працю за останні чотири роки своєї діяльності.

3-го лютого були проведені дискусії чотирьох груп над наступними темами: про Статут ЧСВВ; про духовність, душпастирство, покликання у Провінції та місії у Церкві, як також про відзначення святкування 400-ліття ЧСВВ і 120-ліття василіянської місії у Бразилії у 2017 році; про виховання у Провінції та про адміністрацію і економію у Провінції та її домах.

4-го лютого відбулися вибори урядовців Провінційної Ради, яких затвердив Всесв. о. Протоархимандрит Ґенезій Віомар зі своєю Радою.

Протоігуменом Провінції обраний Впр. о. Антоній Роїк Собріньо, ЧСВВ. До Пров. Ради увійшли:

− Впр. о. Ілля Марінюк, ЧСВВ – Провінціний Вікарій

− Впр. о. Сотер Сідляр, ЧСВВ – 2-ий Радник і Адмонітор

− Впр. о. Антоній Зубик, ЧСВВ – 3-ий Радник

− Преп. бр. Йона Самуїл Чупіль, ЧСВВ – 4-ий Радник

Капітула також обрала двох делегатів на Генеральну Капітулу 2016 р.: Впр. о. Луіса Касіано, ЧСВВ та Впр. о. Теодора В. Галіцького, ЧСВВ.

5-го лютого учасники Капітули прийняли постанови ‒ резолюції Провінційної Капітули 2016 року, а деякі висновки передано для виконання Протоігумену з його Радою.

Провінційна Капітула закінчилась у год. 16-ій, з деяким прискоренням, задля смерті у Куритибі Впр. о. Доротея Крефера, ЧСВВ, похорон якого відбувся 6-го лютого о год 10-й у Прудентополіс.

Куритиба, понеділок, 08/02/2016

Подав: о. Ілля Марінюк, ЧСВВ – Пров. Вікарій

Джерело: osbm.info

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити