Smaller Default Larger

У Бразилії відзначили 150 років від канонізації святого Йосафата

 

Майже по 220-ти роках після беатифікації, 29 червня 1867 року, папа Пій IX проголосив святим мученика за єдність і натхненника реформи чернечого життя василіян – Йосафата.

  • Святий Йосафат – покровитель міста Прудентополіса, головного центру василіян у Бразилії; тут знаходиться парафія, яка носить його ім’я і в якій 28 червня, в навечір’я празника Святих Апостолів Петра і Павла, урочисто було відсвятковано 150-річчя від дня його канонізації.

Ченці василіяни, разом з єпископом Мироном Мазуром, ЧСВВ, єпархом Прудентопольським, богопосвяченими особами і мирянами, відслужили урочисту вечірню, яку очолив Протоігумен Провінції о. Антоніо Роїк Собріньо, ЧСВВ. Незабаром після цього розпочалася Божественна Літургія, яку очолив Кир Мирон у співслужінні із священиками, багато з яких прибули з інших місцевостей.

О. Тарсикій Залуцький, ЧСВВ, виголосив гарну і змістовну проповідь про шлях до канонізації святого Йосафата.

Після Божественної Літургії всі вийшли на урочисту процесію з мощами святого Йосафата і, після повернення у храм, всі мали можливість підійти, щоб побожно вшанувати мощі, і отримати відпуст, який надав владика Мирон.

Нехай святий Йосафат і надалі заступається в молитві за цю парафію, а особливо за Василіянський Чин, який відзначає рік свого ювілею.

 

Джерела:

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити