Smaller Default Larger

Свято Матері у Малоберезнянському монастирі Отців Василіян

alt

Сьогодні, в другу неділю травня, по всій Україні, і не тільки, лунають щирі привітання та молитви за наших улюблених мам.

В Україні жінка, матір здавна асоціюється з берегинею сімʼї, берегинею роду. Адже матір – це найближча і найрідніша людина, саме вона відіграє величезну роль у вихованні дітей і в розвитку любові до батьківщини і своєї землі, тому, можна сказати, що День матері – вічне свято.

Для святкування дня матері, мабуть, не випадково обрано місяць травень. Він вважається місяцем Божої Матері, Пречистої Діви Марії, до якої християни завжди зверталися по допомогу і захист, дякували за багатий врожай і за перемогу в битвах. У травні, коли розквітає вся природа і земля потопає в пишному цвітінні садів, люди шанують материнську самопожертву і відзначають День Матері.

Щоб привітати та помолитися за своїх мам, прийшли сьогодні до нашого монастирського храму у Малому Березному й наші маленькі парафіяни. З дитячою щирістю та радістю лунали віршики і пісні з уст діточок, в подяці та прославі материнства.

Під час Святої Літургій, у сугубій ектенії, також була піднесена молитва за наших мам:

«Люблячий Отче, допоможи усім матерям наслідувати приклад Марії у виконанні Твоєї волі. Допоможи їм у розгляданні людського життя, як дорогоцінного дару від Тебе і як вплив Твоєї волі. Дай їм щедрий дух бути готовими пожертвувати заради своїх нащадків. Наповнюй їхні серця радістю, коли вони спостерігають, як їхні діти підростають і дай їм сили і розраду, коли вони бачать, як ті страждають. Допоможи матерям бути прикладами віри, надії і любові, щоб їхні діти зростали до християнської повноти розуму. Допоможи їм зрозуміти, що їхні діти – Твої діти».

о. Даниїл Дербаль, ЧСВВ

 

alt

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції