Smaller Default Larger

Зібрання Отців Василіян у Підгорецькому монастирі

alt

9 липня 2014 р., у Василіянському монастирі в Підгірцях (Бродівський р-н., Львівська обл.), відбулося зібрання Настоятелів Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, яке очолив Протоігумен о. Пантелеймон Саламаха ЧСВВ. У зібранні взяв участь також Протоігумен Василіянської Провінції Святого Миколая в Україні, о. Павло Райчинець ЧСВВ.

Розпочалося зібрання Отців Василіян спільним Молебнем до Святого Василія Великого у монастирському храмі, під час якого о. Йосафат Фітель ЧСВВ виголосив духовну науку.

Також було відслужено панахиду за Тарасом Шевченком, адже саме у Підгірцях Отці Василіяни колись першими після його смерті 1861 р., відслужили панахиду за видатним поетом українського народу.

Після молитовної частини зустрічі, Отці зібралися у монастирському приміщенні для обговорення поточних справ своєї діяльності.

Під час цієї зустрічі, о. Климентій Стасів ЧСВВ, Директор видавництва «Місіонер», провів презентацію нових книг: «Україна – земля мучеників» італійського автора Джампаоло Маттеі та «Християнство Тараса Шевченка», авторства Дмитра Степовика.

Відбулося також кілька презентацій стосовно самого Підгорецького монастиря, Настоятелем якого є отець Віктор Батіг ЧСВВ.

На зібранні були подані нові призначення та оголошені новини, які мали місце у Василіянських монастирях в Україні за останній час, як також плани і завдання на майбутнє.

о. Франціск Онисько ЧСВВ

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції