Smaller Default Larger

100-річчя від дня народження Блаженнішого Мирослава Івана кардинала Любачівського

alt

10 серпня 2014 р., у м. Долина на Івано-Франківщині, в храмі Різдва Пресвятої Богородиці, відбулася Архієрейська Божественна Літургія, з нагоди 100-річчя від дня народження Блаженнішого Мирослава Івана кардинала Любачівського, яку очолив Глава УГКЦ – Блаженніший Святослав Шевчук, у співслужінні з Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Володимиром Війтишином та численними священиками, серед яких були також Отці Василіяни: Протоігумен Провінції Святого Миколая в Україні о. Павло Райчинець ЧСВВ та Ігумен Гошівського монастиря о. Дам’ян Кастран ЧСВВ.

В 100-ту річницю від дня народження Верховного Архієпископа Мирослава Івана Любачівського, на церковному подвір’ї у родинному місті, було також освячено перший в історії пам’ятник на його честь.

Під час Літургії, Блаженніший Святослав подякував долинській землі за те, що дала Українській Греко-Католицькій Церкві та українському народові такого провідника, який з постаттю молитовного і лагідного старця, тримаючи Ісуса за спасительну руку, провадив човном Церкви.

Після освячення пам’ятника кардиналу Любачівському та святкових промов і виступів, Блаженніший Святослав поспілкувався також з представниками місцевих мас-медіа.

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції