Smaller Default Larger

Свято Покрови Пресвятої Богородиці у Крехівському монастирі

alt

14 жовтня 2014 р., у Крехівському монастирі Отців Василіян (Жовківський р-н., Львівська обл.), відбулося святкування празника Покрови Пресвятої Богородиці та освячення вівтаря Святого Миколая у трапезній церкві.

Архієрейську Божественну Літургію з нагоди празника, у головному монастирському храмі, очолив Преосвященний Владика Василь Тучапець ЧСВВ, Екзарх Харківський УГКЦ, у співслужінні з Протоігуменом Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Пантелеймоном Саламахою ЧСВВ, Протоігуменом Провінції Святого Миколая в Україні о. Павлом Райчинцем ЧСВВ, та Настоятелями й Ієромонахами з різних Василіянських монастирів.

У своїй проповіді, Владика Василь пригадав історію празника Покрови Пресвятої Богородиці, а також наголосив, що Богородиця оберігала своїм Покровом й наш український народ протягом переслідувань у підпіллі УГКЦ та охороняє нас і зараз. Архієрей згадав поодиноких Ченців-Василіян та інших осіб, які своїм життям засвідчили свою віру в Бога і є сьогодні для нас свідками могутності Богородичного Покрову.

Після Божественної Літургії, відбулася посвята усіх присутніх під Покров Матері Божої перед Крехівською Чудотворною Іконою.

Також, були вручені пам’ятні грамоти з нагоди 25-ліття виходу з підпілля Української Греко-Католицької Церкви, а свідки підпілля поділилися з усіма своїми спогадами та висловили подяку Отцям Василіянам.

Завершальне слово промовив Ігумен Крехівського монастиря о. Атанасій Євуш ЧСВВ, привітавши усіх, що прибули на цей празник та склавши особливу подяку Преосвященному Владиці Василію.

Після благословення і многоліття, духовенство та вірні процесійно вирушили до дерев’яної святопокровської церкви, біля якої відбулося освячення води й окроплення нею.

На останок, у трапезній церкві, Владика Василій здійснив освячення вівтаря Святого Миколая.

Під час своєї участі в святкуванні, Протоігумен о. Павло Райчинець ЧСВВ, зустрівся з братами-кандидатами Провінції Святого Миколая, які проходять Вступний курс до Василіянського чернечого життя, у Крехівському монастирі.

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції