Smaller Default Larger

Празник Святого Йосифа у Брюховичах

 

8 січня 2015 р., Василіянський монастир святого Йосифа в Брюховичах (Львів), святкував памʼять свого небесного заступника.

Архиєрейську Святу Літургію з нагоди празника, очолив Преосвященний владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький, у співслужінні з Ігуменом та Ректором Василіянського Інституту о. Йосафатом Хаймиком ЧСВВ, з Протоігуменом Провінції Святого Миколая в Україні, о. Павлом Райчинцем ЧСВВ та Отцями Василіянами з різних монастирів.

У своїй проповіді Владика, зокрема, говорив про земну родину Христа як тих, «які були не лише свідками великого Божого таїнства втілення Господа, але, які як правдиві люди могли належно оцінити цей незбагненний Божий дар і наслідувати своїм життям приклад Христовий. Бо саме це є завданням кожного християнина». А про святого Йосифа Екзарх Луцький проповідував як про людину віри, який попри численні труднощі зміг здійснити своє покликання.

Після Божественної Літургії відбулося частування. Відтак всі гості змогли насолоджуватися веселою колядою монашого камерного хору «Deisis» та ансамблю бандуристів з м. Херсона. Також відбулася прем’єра цьогорічної різдвяної вистави «Крізь сон», у якій ролі виконують брати-студенти ВІФБС.

За матеріалами: vifbs.in.ua

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції