Smaller Default Larger

Празник Святого Юрія Переможця у Василіянському монастирі в Червонограді

 

6 травня 2015 р., в Монастирі Отців Василіян у м. Червонограді, відбулося вшанування Святого Юрія Переможця, покровителя цієї обителі.

Святкову Божественну Літургію з нагоди празника, очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, Впр. Отець Пантелеймон Саламаха ЧСВВ, у співслужінні з Протоігуменом Провінції Святого Миколая в Україні, Впр. Отцем Павлом Райчинцем ЧСВВ, як також з Ігуменом Червоноградського монастиря, Впр. Отцем Ігнатієм Москалюком ЧСВВ та Отцями-Василіянами з двох українських Провінцій, серед яких були: представники Провінційних управ, Ректор Василіянського Інституту Філософсько-Богословських Студій, Вчитель Новиків з Крехівського монастиря, Директор Видавництва «Місіонер» та Ігумени різних монастирів. На святкуванні був присутній також ієромонах-василіянин з Перемишльського монастиря (Польська Провінція Покрови Матері Божої). Літургію співслужили теж і священики з різних парафій м. Червонограду та місцевого деканату.

Разом з монашеством, парафіянами та паломниками, у святковій Літургії взяли участь представники державної влади та добродії.

Під час Служби Божої, Протоігумен о. Пантелеймон виголосив празничну проповідь, в якій заохотив наслідувати Святого Юрія у наших теперішніх обставинах.

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/propovidjurijachervonograd2015.mp3{/s5_mp3}

На завершення свята, відбулося також виставлення Найсвятіших Тайн та Благальна пісня.

Після подячних промов Протоігумена та Настоятеля монастиря, присутні отримали благословення та були окроплені свяченою водою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції