Smaller Default Larger

Патріарший собор УГКЦ

 

В Івано-Франківську урочистою Архиєрейською Літургією, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, відкрили VI сесію Патріаршого Собору УГКЦ, на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

На Патріарший Собор прибули делегати з 57 країн світу.

У своїй проповіді до вірних Глава Церкви, пояснюючи значення Патріаршого Собору, сказав, що годі знайти глибше пояснення, яке дає нам Святе Письмо, що означає бути Патріаршим Собором. «Сьогодні Господь скликав з усієї Вселенної всіх вас на цей Собор. Він покликав того, кого сам хотів. Він є ініціатором, першим рушієм, поштовхом цього діяння. Ми сюди прибули, передусім щоб бути з Ним, слухати Його, сповнятися Його Духом, бо без Святого Духа немає Собору. Це соборування відбувається силою і діянням Святого Духа. Тут, на Соборі, кожному з нас, кожному делегатові Господь Бог буде відкривати наше посланництво, до якого хоче нас послати по закінченні цього Собору», – зазначив Блаженніший Святослав.

Розпочинаючи пленарне засідання, Глава УГКЦ звернувся до учасників Собору з такими словами:

Патріарший Собор – подія, що відбувається в УГКЦ раз на п’ять років. Вона є важливим моментом у житті Церкви, адже саме тоді ми відчуваємо єдність нашої УГКЦ у всій її повноті та різноманітності. Підкреслюю, що це не тільки єпископський Собор, попри те, що владики – надзвичайно важливі учасники цього діяння. На Соборі представлено все церковне тіло, адже його учасниками є миряни, які несуть голос Божого люду із різних континентів та країн світу.

За словами Першоієрарха УГКЦ, «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» − це напрямок церковного розвитку, проголошений у 2011 році, після попередньої сесії Собору УГКЦ в Бразилії. «Я вдячний усім тим, котрі відважилися приїхати до України, яка зараз перебуває у стані війни. Наш Собор – знак надії для української землі, її народу, країни і цього міста», − продовжив Глава Церкви.

В Соборі, який триватиме 25-27 серпня, беруть участь також Отці Василіяни, серед яких Протоігумени Василіянських Провінцій: о. Павло Райчинець ЧСВВ (Провінція Святого Миколая в Україні, Мукачівська Греко-Католицька Єпархія), о. Пантелеймон Саламаха ЧСВВ (Провінція Найсвятішого Спасителя в Україні), о. Ігор Гарасим ЧСВВ (Провінція Покрови Пресвятої Богородиці у Польщі).

За матеріалами: news.ugcc.ua

 

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції