Smaller Default Larger

Дияконські свячення в Крехівському монастирі

 

18 жовтня 2015 р., у Крехівському монастирі Отців Василіян, під час святкування празника Покрови Пресвятої Богородиці, четверо Василіян отримали дияконські свячення з рук Преосвященного Владики Василія Тучапця ЧСВВ, Екзарха Харківського.

Архієрейську Божественну Літургію з Преосвященним Владикою співслужили Протоігумени Василіянських Провінцій в Україні: о. Пантелеймон Саламаха ЧСВВ (Провінція Найсвятішого Спасителя) і о. Павло Райчинець ЧСВВ (Провінція Святого Миколая), а також Ієромонахи Василіянського Чину з різних монастирів та інші священики.

Під час Служби Божої, Кир Василій виголосив проповідь, присвячену празнику Покрови Пресвятої Богородиці, а також події дияконських свячень, що в цей день були уділені ченцям-василіянам: Домініку Налиснику, Івану Петришаку, Йосафату Поповичу та Пантелеймону Зеленко, які навчаються у Василіянському Інституті Філософсько-Богословських Студій (Львів-Брюховичі).

 

ПРОПОВІДЬ ВЛ. ВАСИЛІЯ ТУЧАПЦЯ ЧСВВ

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/propovidtuchapcjakrehiv2015.mp3{/s5_mp3}

 

На завершення відбулись подячні промови, які виголосили: Владика Василій, Протоігумен о. Пантелеймон та д. Іван, під час яких в особливий спосіб підкреслювалася потреба дияконського та священичого служіння на сході України.

Нехай Господь поблагословить новопоставлених дияконів, обрадує їх ревністю в служінні та сотворить їм «Многих і благих літ»!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції