Smaller Default Larger

Різдвяне привітання Протоархимандрита ЧСВВ

 

Різдвяне привітання Протоархимандрита Василіянського Чину Святого Йосафата, Всесвітлішого Отця Ґенезія Віомара.

 

ХРИСТОСНАРОДИВСЯ!

 

Сьогодні народився наш Спаситель Христос Господь!

Ось причина радості Церкви, ось причина нашоготріумфу!

 

Сердечно вітаю усіх з нагоди Різдва Христового та бажаю радості, здоров’я і миру, особливо в цьому часі, коли насильство, ненависть, війни та всілякого роду тероризм стають бичем для України та багатьохнародів.

Це сьогоднішнє лихо, яке змушує мільйони людей поневірятись та втікати з власних домівок, щоб шукати безпечніший притулок далеко від своїх рідних земель, спричиняє смерть у прогресивному вимірі та, щораз то більше деградує співжиття світової спільноти і гідність людської особи. Але, не зважаючи на затяжну похмурість і невигоду, які охоплюють усе людство, до нас знову приходить величне Різдво Христове і наставляє серця вірних на дорогу непохитної надії, бо Божа любов і милосердя є сильнішими та більшими від найбільшого гріха, злоби і злощасного терору.

Різдво Христове є Світлом для світу і тому, коли в різдвяну ніч будемо запалювати свічки і засвічувати світло біля ікон Різдва чи наших різдвяних Вертепів, молімось, щоб Світло Христа завжди було з нами, а через нас передавалось усім народам і єднало їх в одну спільноту – родину Христа рожденного. Різдво без Світла, без Христа, не є правдивим Різдвом, не є святом! Тому нехай Світло Христа сповнює ваші душі і серця. Нехай у ньому має місце безмірне прощення, любов та не знаходить місця ворожнеча, темрява, смуток але тільки яскраве Світло ХристаГоспода!

Сьогодні ми разом з ангелами запрошені величати народження Христа словами:«Слава на висотах Богу й на землі мир людям його вподобання». Звеличаймо Бога дзвінкою колядою, бо прийшло спасіння! Світло засяяло, щоб просвічувати людству шлях, щоб заблуканих і знедолених провадити до миру і братерства – до безпечної домівки милосердного Отця Небесного. Бог стає серед нас як людина, щоб своїм приниженням піднести нас до гідності дітей Божих. Радіймо і веселімось, бо Слово стало Тілом і оселилося між нами, щоб бути з намиповіки!

Христос раждається! Славімо Його!

о. Ґенезій Віомар,ЧСВВ

Протоархимандрит

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції