Smaller Default Larger

Зустріч чернецтва УГКЦ у Римі

 

Ввечері 1 лютого 2016 року напередодні свята Стрітення Господнього за Григоріянским календарем, у парафіяльній церкві святих Сергія і Вакха у Римі відбулася зустріч богопосвячених осіб Української Греко-Католицької Церкви.

 

Як відомо, з ініціативи святого Папи Івана Павла ІІ свято Стрітення Господнього є Днем богопосвяченого життя. Ціллю таких святкувань є подякувати Богові за дар покликання до цього життєвого стану, молитися за нові покликання, а також звернути більшу увагу на тих, які, обравши життя за євангельськими радами, зробили особливий внесок у життя церкви.

З цієї нагоди, уже втретє, відбувається спільна зустріч чернецтва УГКЦ у Римі. Цього року, після Вечірні з Литією, яку очолив Апостольський Візитатор для українців греко-католиків Італії та Іспанії Преосв. Владика Діонісій (Ляхович) у співслужінні Протоархимандрита Всесв. о. Ґенезія Віомара, ЧСВВ, присутні мали нагоду послухати доповідь с. Орести Боршовської, СНДМ про духовну спадщину о. Єремії Ломницького, ЧСВВ. У своїй доповіді с. Ореста, окрім представлення біографічних відомостей, звернула увагу на роль о. Єремії у заснуванні Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, а також на духовне життя великого місіонаря. Місіонерська діяльність о. Єремії мала на той час новаторський характер ‒ була часто скерована до окремих груп вірних. Саме з місіонерських мотивів і появився популярний молитовник «Гостинець» для молоді, співредактором якого (разом з о. Платонідом Філясом, ЧСВВ) був о. Єремія. В кінці доповідач пригадала, що зараз триває процес беатифікації Слуги Божого о. Єремії Ломницького. Надіємося на успішне завершення цього процесу і залічення о. Єремії до лику блаженних.

На завершення зустрічі владика Діонісій та о. Роберт Лисейко, ЧСВВ подякували всім за спільну молитву і присутність, а особливо Сестрам катехиткам Святої Анни за приготування спільної вечері. Владика Діонісій звертаючись до учасників зустрічі відзначив, що «Чернече життя має пророче завдання, передбачає те, що має статися, вказує дорогу для Церкви і тому богопосвячені особи є надзвичайно цінні для усієї Церкви Христової. Вже Папа Іван Павло ІІ говорив, що Церква без богопосвяченого життя задихається і не може жити, бо ченці і черниці є немов ті легені в організмі людини, які дають життя, так і богопосвячені особи дають життя Церкві. Тому нехай наша зустріч буде нагодою для духовної віднови, взаємної заохоти, щоб ми відважно і радісно йшли вперед виконуючи наше завдання і місію у світі».

Джерело: osbm.info

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції