Smaller Default Larger

Українська делегація на аудієнції зі Святішим Отцем з нагоди інавгурації ялинки на площі Святого Петра

«Запевняю постійну згадку в молитвах за вас, за ваші родини, за Україну та всіх українців». Папа Венедикт XVI прийняв українську делегацію, яка прибула до Риму з нагоди інавгурації ялинки на площі Святого Петра.

У п’ятницю, 16 грудня 2011 року опівдні, Папа Венедикт XVI прийняв українську делегацію, щоб подякувати за ялинку, яка цього року прикрашатиме площу Святого Петра. В аудієнції з Святішим Отцем взяли участь Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, Високопреосвященний Мечислав Мокшицький, Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів України, Преосвященний Мілан Шашік, Єпарх Мукачівський, владики Діонісій Ляхович, ЧСВВ, та Іриней Білик, ЧСВВ, представники Православної Церкви, численні священики, чернецтво, семінаристи мистецькі колективи, паломники з України та представники української громади Риму. Урядову делегацію очолював Віце-Прем’єр Міністр України Борис Колесніков, який виголосив вітальне слово, були присутні Посол України при Апостольській Столиці, Міністр Культури, Голови Закарпатської та Львівської ОДА, Міський Голова Львова, представники інституцій, причетних до перевезення ялинок.

Звертаючись на початку зустрічі до Папи, Пан Колесніков висловив сподівання, що шлях, який подолала українська ялинка до Ватикану, «ще більше зміцнить наші власні національні традиції та допоможе зрозуміти їх глибокий зміст». Він подякував Римському Архиєреєві за увагу до ситуації в Україні: «У серпні цього року наші співвітчизники шанобливо сприйняли Ваші теплі вітання з Кастельгандольфо з нагоди 20-ої річниці Незалежності України», – сказав Віце-Прем’єр–Міністр, а на завершення подарував Папі ікону Собору Отців Києво-Печерської Ларви.

«Дорогі брати й сестри! Я радий вас прийняти та до кожного з вас звернути своє щире вітання», – розпочав своє слово Венедикт XVI українською мовою.


Далі, промовляючи по-італійськи, Святіший Отець привітав присутніх, а через них – усіх українців на батьківщині та розсіяних в світі.

«Ця ялинка стоятиме поруч з вертепом, – зазначив Папа, – аж до кінця різдвяних святкувань, щоб нею захоплювались мешканці Риму й паломники, що прибувають сюди з кожної частини світу. Вона є промовистим символом Різдва, тому що своїми, завжди зеленими гілками, пригадує про тривалість життя, ялинка є також знаком народної релігійності вашої землі та християнського коріння вашої культури». Венедикт XVI побажав, щоб це коріння зміцнювало національну єдність, сприяючи поширенню автентичних і спільних цінностей. «Нехай же це ваше паломництво викличе в усій українській християнській спільноті оновлене прагнення з радістю жити вірою і свідчити її та сприяти поширенню цінностей життя, солідарності й миру, які нам кожного року пригадує Христове Різдво», – зазначив він, закликаючи якнайкраще приготуватися до зустрічі з новонародженим Спасителем.

«Ще раз щиро дякую всім вам, вашим співпрацівникам, які залишилися на батьківщині та тим, які доклали зусилля для перевезення ялинки, – сказав на завершення Венедикт XVI, знову по-українськи. – Дякую за внесок, який кожен з вас зробив з великою великодушністю. Користаю з цієї сприятливої нагоди, щоб скласти вам найщиріші побажання з нагоди близького Різдва та різдвяних свят. Запевняю постійну згадку в молитвах за вас, за ваші родини, за Україну та всіх українців, від щирого серця уділяючи Апостольське благословення. Благодатного вам Різдва!»

www.radiovaticana.org

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції