Smaller Default Larger

Духовна зустріч для дівчат в Мукачівському монастирі Сестер Служебниць НДМ

 

25-27 березня 2016 р., в Мукачівському монастирі Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, проводилася зустріч для дівчат, духовним провідником якої був о. Лука Буняк ЧСВВ.

Враження від зустрічі, висловлені учасницями:

У вихідні, що минули, з 25 по 27 березня, ми мали нагоду гарної духовної зустрічі для дівчат у м. Мукачеві, у затишному монастирі Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, Провінції Св. Йосифа.

Темою зустрічі були роздуми притчі про «Милосердного батька». Це зібрання, завдяки о. Луці Буняку, ЧСВВ, та сестрам Романі, Вікентії і Анастасії пройшло насправді плідно та не залишило нікого байдужим.

Роздумували разом над особами «батька» та двох «синів», над місією Ісуса Христа; також розважали про прокляття та благословення, що його отримує людина через виконання або невиконання Божих заповідей, про справедливість та любов, про вірність Богові; ще роздумували про «ближнього», про вдячність, про милосердя і про дивовижну та незбагненну «таємницю Бога». Усе було наповнено дружною, світлою та натхненною атмосферою.

Кожна із дівчат мала нагоду багато зачерпнути для себе та духовно зрости. Вражень залишилося дійсно багато і ось деякі із них:

  • „У цій зустрічі, яка відбулася в домі сестер, я зрозуміла для себе урок з притчі «Блудного сина» і зрозуміла, що потрібно поважати батьків, які дали мені життя, а у важку хвилину допомагати їм. А ще я хотіла подякувати сестрам за цікаві ігри, які всіх розвеселили. Окрема подяка с. Романі за смачну їжу.” (Катерина М.)
  • „Зустріч дівчат – це неймовірна можливість пізнати свої відносини з Богом, навчитися слухати Боже Слово, це також нагода для знайомства з іншими. Науки, які провадив о. Лука Буняк ЧСВВ, стали дуже важливими для нас, зайняли неабияке місце в нашому серці. Віра отця стимулює і нас з кожним днем все більше часу перебувати поряд з нашим Спасителем. Напевно, кожен з нас запамʼятав важливі речі з його слів, скористав чимало для себе, можливо навіть змінив своє ставлення до певних речей. Ми дуже раді, що в нас є така нагода, яку дають нам наші Cестри Cлужебниці м.Мукачева, які піклуються про нас, допомагають зростати духовно разом з Богом, в спокої і молитві.” (Оля Р.)
  • „У цій зустрічі дівчат, яка відбулася у домі сестер, я взяла для себе з притчі про «Блудного сина», що потрібно поважати батька і наслідувати його та пробачати, не зважаючи на свій власний гріх. Дякую за те, що сестри прийняли нас. Допомагали у всьому, готували смачну їжу і за розваги.” (без імені)
  • „З 25.03-27.03.2016 р., відбулася зустріч дівчат. Тема зустрічі «Милосердний Батько». Проповідником був о. Лука Буняк, ЧСВВ. Зустріч відбулася у м. Мукачево, в монастирі Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, Провінції Св. Йосифа. В цій зустрічі взяли участь 12 дівчат, які зачерпнули духовні знання для зросту у вірі. Наука почалася з молитви та читання притчі про Блудного Сина (Лука,15). Були розкриті питання заблуканої вівці, загубленої драхми та блудного сина. Пояснення вчинків обидвох синів і батька, хто із них характеризує нас, тощо. Любов Бога до нас та наше ставлення до Нього. Що зробив для нас Ісус Христос. А також наше покликання у Христовій Церкві. Після чого о. Лука відповідав на наші питання. Були спільні молитви за мир, за тих які від нас потребують підтримки. Дуже гарно проведений час. Дякуємо сестрам за гостинність, смачні страви, за їхню турботу до нас. Заохочуємо дівчат до таких зустрічей.” (Олеся Н.)

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції