Smaller Default Larger

У Римі відбудеться Генеральна Капітула Василіянського Чину Св. Йосафата

 

11-30 липня 2016 р., в Римі відбудеться Генеральна Капітула Василіянського Чину Святого Йосафата, засідання якої проводитимуться в Українській Папській Колегії Св. Йосафата.

Генеральна капітула є найвищою законодавчою владою, владою контролю та визначення напрямків діяльності в Чині.

До її компетенцій належить:

  1. перевіряти і скеровувати життя та діяльність Чину, особливо в духовному аспекті, і пристосовувати їх до вимог часу, в дусі Євангелія і Статуту;
  2. видавати Статут і вносити до нього зміни;
  3. обирати, згідно з нормами Статуту, Протоархимандрита, членів його Ради, а з-поміж них – Генерального Вікарія;
  4. оцінювати економічне та організаційне управління Чину за останній період, в тому числі на основі представлених на Капітулі звітів і видаткових кошторисів;
  5. оцінювати діяльність головного секретаріату за останній період;
  6. ознайомитись із станом кожної Провінції;
  7. визначати напрямні для майбутньої діяльності Чину.

Під час цьогорічної Генеральної капітули, її учасники приділятимуть особливу увагу Статуту Василіянського Чину – його остаточному затвердженню.

Від останньої Генеральної капітули 2012 р., Головна статутна комісія, у співпраці з Провінційними комісіями, збирала зауваги до Статуту ЧСВВ і критично їх опрацьовувала, та представить нову редакцію Статуту на цьогорічній Генеральній капітулі.

У Генеральній капітулі візьмуть участь: Протоархимандрит і Головні Радники, Головний Економ і Головний Секретар, вислужені Протоархимандрити, чинні Протоігумени і Протоігумени, які завершили свою каденцію на останній Провінційній Капітулі, та Делегати, обрані на Провінційних Капітулах.

Від кожного учасника Генеральної капітули вимагається повної ревності і відповідальності, особливо під час її тривання, та усвідомлення, що він становить частину органу з широкими повноваженнями, який приймає рішення для всього Чину.

Приготовлячись до Генеральної Капітули, у всіх чернечих спільнотах Чину, під час Божественної Літургії на потрійній ектенії проказується молитовне прошення:

«Ще молимось за благословення для Василіянського Чину й за успішне проведення Генеральної капітули, щоб Святий Дух, джерело премудрості і благодаті, просвічував учасників Капітули світлістю й натхненням святих Засновників й провадив Василіянський Чин дорогою вірності євангельським радам, жертовності та свідчення Божого Царства, на більшу Божу славу та добро Святої Церкви, Господи, вислухай нас і помилуй.»

Статут ЧСВВ: 402-409.

 

ФОТОГРАФІЇ З ГЕНЕРАЛЬНОЇ КАПІТУЛИ 2012 Р.:

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції