Smaller Default Larger

Кардинал Канізарес прокоментував затвердження «неокатехуменальної літургії»

Кардинал Антоніо Канізарес, префект Конгрегації Богослужіння і дисципліни Таїнств, зазначив, що затвердження Декрету про літургійні священнодійства Неокатехуменального Шляху, яке відбулося 20 січня, є для всієї Церкви свідченням того, що неокатехуменат з усіма його особливими священнодійствами для кожного конкретного моменту духовного життя, "не є методологією, придуманою для людей, але відповідає шляху навернення, шляху віри, шляху повного входу в християнське життя Церкви", повідомляє radiovaticana.org.

Говорячи про відносини між катехезою і літургією в Неокатехуменальному Шляху, кардинал Канізарес зазначив, що тут вони є зразковими, так як підкреслюється першість діяльності Бога, на яку людина відповідає. "Дійсно, люди завжди зустрічаються зі спокусою вірити у те, що все є плодом їхньої діяльності, немов би це вони з власної ініціативи належать до спільноти. Ні! Це Мати Церква народжує своїх нових синів. А як народжуються діти у лоні Матері Церкви? Через Слово і священнодійства", − сказав єрарх.

Кардинал Канізарес підкреслив, що Неокатехуменальний Шлях є хорошим прикладом Церкви, як спільноти віруючих.

Єрарх зазначив, що коли відбувається християнська ініціація, Церква сама дарує себе катехуменам зі своїми скарбами віри, моральності, літургії, молитви. "Тому існування спільноти є необхідним для початку християнського життя", − сказав єрарх.

Джерело: catholicnews.org.ua

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції