Smaller Default Larger

Архієрейська Божественна Літургія з нагоди празника Св. Мученика Партенія в Жовківському монастирі

 

2 жовтня 2016 р., в Жовківському монастирі Отців Василіян була відслужена Архієрейська Божественна Літургія, з нагоди празника Св. Мученика Партенія, яку очолив Правлячий Архієрей Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ Владика Михаїл Колтун.

Святкову Літургію співслужили: Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик ЧСВВ, Провінційний Економ о. Веніамин Чернега, Ігумен Жовківського монастиря о. Григорій Анастасин ЧСВВ та ієромонахи з інших василіянських монастирів: о. Климентій Стасів ЧСВВ (м. Жовква), о. Єремія Рибаков ЧСВВ (м. Київ), о. Венедикт Деркач ЧСВВ (м. Чортків), о. Марко Максимів ЧСВВ (м. Володимир-Волинський), о. Никанор Ситар ЧСВВ (Брюховичі – ВІФБС), о. Юзеф Легович (м. Жовква – РКЦ), о. Ярослав Малиш (секретар Кир Михаїла Колтуна), д. Мирослав Куян ЧСВВ (м. Херсон).

Під час Літургії, Владика Михаїл уділив дияконські свячення одному із піддияконів своєї Єпархії.

Під час проповіді Архієрей звернувся до духовенства та мирян з пастирським словом, в якому заохотив наслідувати Св. Мученика Партенія, відзначивши важливість його прикладу для нас в теперішньому часі.

Завершилися святкування Величальною піснею на честь Покровителя монастиря і цілого міста, перед його мощами, що були виставлені в храмі для привселюдного вшанування, після чого Ігумен о. Григорій висловив подяку присутнім гостям та привітання для всіх парафіян і жовківчан.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції