Smaller Default Larger

Відпустовий празник Святого Миколая Чудотворця в Малоберезнянському монастирі

 

19 грудня 2016 р., у Василіянському монастирі Святого Миколая, Ченці Василіяни разом з парафіянами, на чолі з Преосвященним Владикою Іринеєм Біликом ЧСВВ, святковими богослужіннями вшанували свого Небесного Покровителя.

Архієрейську Божественну Літургію з Преосвященним Владикою Іринеєм співслужили: Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Андрій Белеканич ЧСВВ, Адміністратор василіянської парафії в Малому Березному о. Лука Буняк ЧСВВ та сотрудник даної парафії о. Еміліян Гавей ЧСВВ, дияконське служіння здійснював о. д. Петро Токач.

Під час Літургії, Архієрей виголосив святкову проповідь:

 

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/20161219berpropbilyk.mp3{/s5_mp3}

 

На завершення святкових богослужінь, Владика уділив присутнім своє благословення та Повний відпуст з нагоди відпустового празника.

Опісля відбулася вистава парафіяльних дітей, присвячена Святому Миколая, отримання від нього подарунків подарунків та мирування.

Преосвященний Владика Іриней, який прибув з Риму на святкування Покровителя Малоберезнянського монастиря й цілої Василіянської Провінції на Закарпатті, зустрівся також із місцевою монашою спільнотою за святковим обідом, після якого Протоігумен о. Андрій висловив щиру подяку Єпископу за його участь у згаданих святкуваннях, подарувавши Ювілейну медаль з нагоди 400-літнього ювілею Василіянського Чину Святого Йосафата. Ювілейну медаль в знак подаки за участь у святкуваннях, Протоігумен подарував теж о. д. Петру Токачу.

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА: Василіянський монастир у Малому Березному, був посвячений під покров Святого Миколая ще у 1752 р. єпископом Мануїлом Ольшавським, а 1806 р. єпископ Андрей Бачинський, проголосив Малоберезнянський монастир відпустовим, виклопотавши для нього з Риму привілеї та індульгенції на Празник Св. Миколая.

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції