Smaller Default Larger

Блаженніший Святослав зустрівся з Вищими Настоятелями спільнот богопосвяченого життя УГКЦ

 

Зустріч Блаженнішого Святослава з Вищими Настоятелями відбулася 22 грудня 2016 р. в Патріаршому домі у Львові. Її учасники підбили підсумки 2016 р. і обговорили напрямні для праці у наступному році.

 

Особливий акцент Глава УГКЦ зробив на євангелізації та служінні потребуючим. А також звернувся із проханням особливо бути активними у служінні вірним поза межами Галичини. В зустрічі взяв участь і Голова Комісії УГКЦ у справах монашества Преосвященний владика Михайло Бубній, Екзарх Одеський.

Блаженніший Святослав визнав, що минулий рік був непростим, бо був ще одним роком війни. Та все ж це був рік динамічного розвитку нашої Церкви. Монашество швидко реагує на виклики, які сьогодні Церква має. Воно духовно супроводжує нашу Церкву, – відзначив він.

За словами Предстоятеля Церкви, без духовного проводу, духовного зростання – неможливий розвиток Церкви. «Монашество є силою нашої Церкви, її легенями, якими вона дихає. Ченці повинні сказати своє слово в розвитку нашої Церкви, зокрема, коли йдеться про місійні виклики», — переконаний він. Тому учасники зустрічі говорили про розвиток УГКЦ в Центральній, Південній та Східній Україні в справі євангелізації та допомозі тим, хто страждає від війни. «Бог нас благословить, адже наше монашество – молоде й динамічне», – сказав Блаженніший Святослав.

За матеріалами:

http://osbm.info/

http://news.ugcc.ua/

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції