Smaller Default Larger

Молитовна хода у Дрогобичі з нагоди Всеукраїнської прощі монашества

 

11 лютого 2017 р., у м. Дрогобичі, з нагоди Всеукраїнської прощі монашества, відбулася молитовна хода за участю Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, Єпископів та близько 300 представників монаших Чинів і Згромаджень, які несли з собою мощі та ікони своїх святих і блаженних.

Після Архієрейської Божественної Літургії, яка була відслужена у Катедральному соборі Пресвятої Трійці, монашество та ієрархи УГКЦ процесійно вирушили через місто до Василіянського храму Свв. Апп. Петра і Павла.

 

  • Тут був відслужений Молебень до Блаженних мучеників Української Греко-Католицької Церкви, під час якого Блаженніший Святослав виголосив проповідь:
  • Текст проповіді

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/20170211drogobychmonblazhennishyjvasyliany.mp3{/s5_mp3}

 

  • Опісля, у храмі була представлена розповідь про Блаженних дрогобицьких мучеників-василіян: Якима Сеньківського, Северіяна Бараника та Віталія Байрака, які загинули у катівнях НКВС м. Дрогобича у 1940-х роках:

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/20170211drogobychmonmuchenyky.mp3{/s5_mp3}

 

Відтак, монашество та єпископи вирушили до місця, де були закатовані дрогобицькі мученики – колишньої вʼязниці, яка знаходилась неподалік василіянського монастиря.

На цьому місці Глава УГКЦ та богопосвячені особи молилися панахиду за усіх невинно закатованих жертв, після чого відвідали музей, створений при колишній вʼязниці.

 

 

 

Після згаданих заходів, Блаженніший Святослав відвідав Монастир Отців Василіян, з якими взяв участь у спільному обіді.

 

 

Кінцевим пунктом паломництва був народний дім ім. І. Франка, де учасники обговорили та вислухали пропозиції представників Синоду Єпископів УГКЦ щодо ролі монашества у Церкві.

У своїм слові владика Михаїл (Бубній) подякував Блаженнішому Святославу, усім богопосвяченим особам за спільне святкування, а особливо ченцям, які сприяли тому, щоб усі охочі змогли здійснити це паломництво. Натомість владика Володимир (Груца) наголосив на аспекті служіння, що є необхідним елементом ідентичності монашества. 

 

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/20170211drogobychmonkonferencija.mp3{/s5_mp3}

 

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції