Smaller Default Larger

«Веселі канікули з Богом та Василіянами» у Малоберезнянській парафії

 

З 7 по 13 серпня цього року у монастирській парафії Зіслання Святого Духа, що діє при Малоберезнянській чернечій обителі Св. Миколая, відбувся табір «Веселі канікули з Богом та Василіянами 2017». Організували його оо. Василіяни Малоберезнянського монастиря, бр. Стефан Дуда, ЧСВВ, студент з ВІФБСу (Василіянський інститут філософсько-богословських студій) ім. Митрополита Йосифа Велямина Рутського, що діє у Брюховичах та молодь «МоКаДо» з Школи Василіянських Аніматорів (Scuola Animatori Basiliani), що діє при Монастирі Різдва Христового оо. Василіян у м. Жовкві.

  • У цьому таборі взяли участь 68 дітей віком від 7 до 13 років. Цьогорічні «Веселі канікули з Богом та Василіянами» анаматори «МоКаДо» присвятили 400 - літньому ювілею реформи Василіянського Чину Святого Йосафата. Такий захід відбувався вперше при нашому монастирі.

Духовним провідником «Веселих канікул з Богом та Василіянами» був о. Лука Буняк, ЧСВВ, йому допомагав брат-студент Стефан Дуда, ЧСВВ. Сповідником був о. Йосафат Сичкун, ЧСВВ з Малоберезнянського монастиря. Керівником табору була Анастасія Кріп, якій допомогали аніматори Віра Янкович, Тетяна Чебеняк, Мирослава Барабаш, Юліанна Хромчак, Христина Олексин, Галина Шиделко та Олег Чебеняк. Також до анаматорів долучилися троє дівчат з нашої парафії: Руслана Самуляк, Мирослава Цинканич та Марія Гембець.

Щодня упродовж цілого тижня з 9.30 до 17.30 учасники «Веселих канікул з Богом та Василіянами» мали наступний розпорядок: ранкові банси, вивчення церковного співу та літургійних частин (під проводом вище згаданого бр. Стефана), Божественна Свята Літургія, де діти мали можливість помолитися та приступити до Св. Тайн Сповіді та Причастя, після якої на монастирському  подвір’ї відбувалися різні естафети та конкурси. В окремі дні аніматори проводили з дітьми різні майтер-класи. Після обіду по групах відбувалася катехизація на тему дня, після чого – знову цікаві забави та ігри. Закінчувався день бансами, спільним підсумком дня та молитвою.

Кожен день мав свою окрему тему у контексті 400- річчя реорганізації ЧСВВ. Зокрема, у понеділок – Св. Василій Великий, Хто такі монахи; у вівторок – Священномученик Йосафат Кунцевич, ЧСВВ, Коротка Історія ЧСВВ; у середу – Митрополит Андрей Шептицький, ЧСВВ; у четвер – Харизма, Герб, Одяг Василіян; у п’ятницю – Щоденне життя і служіння монахів. У суботу був загальний підсумок та презентація “Історія та життя Чину Святого Василія Великого” у фотографіях. У кожній з цих тем аніматори намагалися ближче познайомити дітей з Василіянським Чином, його специфікою та служінням.

Закінчився табір «Веселі канікули з Богом та Василіянами» у неділю Святковою Службою Божою, яку відправив о. Лука. Співали Літургію учасники табору під проводом бр. Стефана. Проповідь мала свою особливість, бо її провели діти разом з отцем. Під час Літургії деякі частини діти промовляли, зокрема, Символ віри та Отче наш. Після Літургії о. Лука подякував бр. Стефану Дуді, ЧСВВ, Анастасії Кріп та усім аніматорам «МоКаДо» за їх жертовність, креативність та служіння. Хоч тиждень пролетів швидко, проте він залишиться не лише гарною згадкою, але, сподіваємося, також надихне наше молоде покоління до росту у вірі та щоденної праці над собою.

Від імені батьків подячне слово промовив батько п. Євген Бойко. Зокрема, він висловив думку, що отцям та аніматорам вдалося зруйнувати стереотип у розумінні не лише дітей, але й батьків про Бога, Церкву та християнське життя.

Після богослужіння на монастирському подвір’ї було зроблено спільні світлини з учасниками табору «Веселі канікули з Богом та Василіянами», аніматороми та батьками. Відразу розпочалися банси, після яких діти мали можливість переглянути слайд- шоу про життя «Веселих канікул з Богом та Василіянами» за цілий тиждень та пригадати собі найяскравіші його моменти. Важко було не помітити емоції, які переживали діти при його перегляді. Наприкінці, керівник «Веселих канікул з Богом та Василіянами» Анастасія також висловила подяку оо. Василіянам за запрошення їх  провести, за гостинність та служіння. Також діти мали святкове частування, яке організували батьки.

Хоч «Веселі канікули з Богом та Василіянами» проводилися уперше при Малоберезнянському монастирі, проте, треба сказати, що вони справдили свої сподівання. З цієї нагоди особливо дякуємо наших батькам за велику допомогу у проведенні цього заходу, медичному працівникові п. Оксані та, особливо, нашим жертовним і дорогим кухаркам за їх смачні і корисні обіди. Нехай Господь усіх Вас рясно благословляє!

  • Вдячні оо. Василіяни Малоберезнського монастиря

 

Фоторепортаж «Веселих канікул» 7-12 серпня (понеділок-субота).

 

 

 

Завершення «Веселих канікул» – неділя, 13 серпня.

 

 

 

Екскурсія в м. Ужгороді для аніматорів - неділя, 13 серпня.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції