Smaller Default Larger

Торжество Святого священномученика Йосафата у Малоберезнянській обителі

 

У суботу, 25 листопада 2017 р., у Малоберезнянському монастирі Отців Василіян відбулися святкування празника святого Йосафата Кунцевича, ЧСВВ, архиєпископа Полоцького.

Цьому святкуванню передувала трьох денна духовна підготовка, або триднівка. Щодня у монастирському храмі миряни разом з отцями і братами молилися молебен до св. Йосафата та Св. Літургію. Під час Літургії о. Лука Буняк, ЧСВВ, мав духовне слово, у якому священик на основі Слова Божого розкривав свідомість рішення добровільно віддатися Волі Божій та піти на хресну жертву заради спасіння людини. Святий Йосафат подібно йшов на свою кроваву жертву, свідомо і добровільно, віддаючись у всьому у руки Божі.

У пятницю, 24 листопада, о. Лука відправив Велику вечірню з литією, а наприкінці богослужіняня було виставлено мощі та ікону святого священномученика Йосафата.

У саме свято, після ранкових богослужінь, була відправлена святкова Божественна Літургія. Її відслужили о. Михайло Станко, ЧСВВ, Намісник Малоберезнянського монастиря, о. Лука Буняк, ЧСВВ, Адміністатор монастирської парафії та о. Йосафат Сичкун, ЧСВВ.

 

  • Під час Літургії, Намісник о. Михайло виголосив святкову проповідь (АУДІОЗАПИС):

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/20171125josberprop.mp3{/s5_mp3}

 

На закінчення Літургії перед іконою та мощами св. Йосафата о. Лука відмовив молитву до святого Йосафата, яку приписує Статут Василіянського Чину у цей день. Після Служби Божої отці відправили також панахиду за померлими внаслідок Голодомору 32-33 років в Україні. Тоді о. Йосафат уділив папський відпуст наданий оо. Василіянам з нагоди 400 ліття Чину.

Після привітання з іменинами о. Йосафата, о. Михайло виголосив многоліття Святішому Отцеві, єпископам, оо. Василіянам та усім присутнім.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції