Smaller Default Larger

Різдвяна зустріч Єпископів Мукачівської греко-католицької єпархії з журналістами та вручення премії ім. Михайла Лучкая в єпископській резиденції у м. Ужгороді

 

17 січня 2018 р., в єпископській резиденції у м. Ужгороді, відбулася різдвяна зустріч єпископів Мукачівської греко-католицької єпархії з журналістами та вручення премії ім. Михайла Лучкая.

Розпочався цей захід різдвяною колядою, яку виконав музичний колектив із с. Дубрівка.

Вступне слово для журналістів промовили: Єпископ Мукачівський Кир Мілан Шашік, Єпископ-помічник Кир Ніл Лущак та Ректор УжБА о. Петро Береш.

Опісля, було поставлене питання від журналістів стосовно долі парку біля єпископської резиденції, на яке відповів Владика Мілан.

 

Наступною частиною заходу було вручення премії ім. Михайла Лучкая, яка цього разу була присуджена трьом лауреатам:

Перед врученням премії, кожен автор коротко представив свою працю.

 

На завершення, Владика Мілан підбив підсумки зустрічі та сказав подячне слово.

Після кінцевої коляди Дубрівського музичного колективу, спільної фотографії та відвідин єпископської каплиці, учасники зустрілися за святковим фуршетом.

 

Цього року, у згаданій зустрічі взяли участь Ченці-Василіяни Провінції Св. Миколая в Україні, так як серед відзначених премією праць, було історичне дослідження про Василіянський монастир у Бороняві, авторства В. Мороза.

Зокрема на врученні премії були присутні: Протоігумен о. Андрій Белеканич ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря о. Тарас Іванина ЧСВВ, Намісник Малоберезнянського монастиря і Провінційний Радник о. Михайло Станко ЧСВВ та Адміністратор Василіянської парафії у М. Березному о. Лука Буняк ЧСВВ.

 

  • Довідка:

Премія ім. Михайла Лучкая заснована в Мукачівській греко-католицькій єпархії у 2013 р., з нагоди 170-ї річниці смерті та 225-річчя від народження відомого наукового, культурного діяча та священика єпархії отця Михайла Лучкая. Премія вручається кожний другий рік за публікацію досліджень про сакральні пам’ятки, а також науковий доробок у галузі культури та історії Закарпатського краю. Її вручення управління єпархії чергує з врученням премії ім. Й. Терелі.

 

Аудіозапис вступних промов Вл. Мілана, Вл. Ніла, о. Ректора та відповідь Вл. Мілана на запитання журналістів:

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/20180117uzheparhia.mp3{/s5_mp3}

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції