Smaller Default Larger

Вічні обіти Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії у Мукачеві

 

15 серпня цього року у свято Успіння Богородиці (за новим стилем) у греко-католицькому соборі Святих Рівноапостольних Кирила і Методія м. Мукачева двоє монахинь − с. Домініка-Мар’яна Биба та с. Анастасія-Марта Рішко склали свої довічні обіти Убожества, Чистоти і Послуху в Згромадженні Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії.

Божественну Архиєрейську Літургію з цієї нагоди очолив Преосвященний Владика Кир Ніл Лущак, ЧБМ, єпископ-помічник Мукачівської Греко-Католицької єпархії. Єпископу співслужили: о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Святого Миколая оо. Василіян в Україні, о. Теодор Мацапула, ВС, Протоігумен оо. Воплоченого Слова та Синкел у справах монашества МГКЄ, о. Тарас Іванина, ЧСВВ, Ігумен Боронявського монастиря, отці василіяни з Провінції Святого Миколая та Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні. Також, Службу Божу співслужили о. Володимир Буришин, Парох собору Св. Кирила і Методія, де сестри служебниці виконують своє служіння, о. Станіслав Нуцьковський, з братів францискан конвентуальних, а також - єпархіяльний клир. Участь у цій події взяли також с. Мартина Кмита, СНДМ – Провінційна настоятелька сестер служебниць Провінції Св. Йосифа у Сербії, с. Миколая Степась, СНДМ, Генеральна Дорадниця з Головного осідку сс. Служебниць у м. Римі, сестри служебниці з монастирів Риму, Сербії, Мюнхену та спільнот в Україні, сестри Чину Святого Василія Великого з монастирів Мукачева та Ужгорода. Святу Літургію супроводив молодіжний хор «Базілевс» з Мукачівського монастиря оо. Василіян.

Особливо чисельно на свято прибули родини сестер, що складали Вічні обіти, з с. Імстичево Іршавського району та с. Драгово Хустського району.

Обряд складення Вічних обітів відбувся у першій частині Архиєрейської Божественної Літургії, після третього антифону. Його провів о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, Протоігумен оо. Василіян, а очолив - Владика Ніл Лущак.

Після Служби Божої відбулося многоліття. Також, Архиєрей привітав с. Домініку та с. Анастасію з складенням довічних обітів. Зі словами привітань на адресу сестер звернулася в імені Генеральної Настоятельки Згромадження Сестри Софії Лебедович, СНДМ, с. Миколая Степась, СНДМ, Генеральна Дорадниця, а також, від імені Провінції Святого Йосифа, Провінційна Настоятелька - с. Мартина Кмита, СНДМ. Після Спільної пам’ятної світлини духовенство, співсестри та родини привітали сестер з цією важливою подієї у їх житті. Свято продовжилося за святковим почастунком, де зі словами привітань звернувся вже згадуваний о. Протоігумен Андрій, від імені батьків с. Анастасії слово мав о. Мелетій Рішко, ЧСВВ, рідний брат с. Анастасії, а від імені с. Домініки привітання склав рідний батько Михайло. Також, привітали сестер о. Теодор Мацапула, Протоігумен оо. Воплоченців та о. Станіслав Нуцьковський, який напередодні провів для сестер служебниць Провінції Святого Йосифа тижневі реколекції. Особливо зворушливим стало привітання дітей із дитячого будинку сімейного типу імені блаженного Омеляна Ковча, з м. Виноградів, яким опікуються сестри служебниці. Наприкінці, співсестри служебниці виконали пісенне привітання с. Анастасії та с. Домініці.

 

  • Повідомив: о. Лука Буняк, ЧСВВ
  • Фото: с. Павла Гойдра, СНДМ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції