Smaller Default Larger

Вступ у силу Статуту Василіянського Чину в новій редакції

 

1 жовтня 2018 р. Б., вступив у силу Статут Василіянського Чину Святого Йосафата в новій редакції, прийнятий на ХІІІ Римській Генеральній капітулі 2016 року, апробований Конгрегацією для Східних Церков та проголошений декретом Протоархимандрита № 120/18 від 29.06.2018 року – Звернення Всесвітлішого Отця Протоархимандрита з цієї нагоди.

 № 172/18-UC

Рим, 1.10.2018 р.Б.

Високопреподобні Отці та Преподобні Брати

Василіянського Чину Святого Йосафата

Справа: Вступ у силу Статуту ЧСВВ у новій редакції

 

Високопреподобні Отці,

Преподобні Брати

як вам добре відомо, сьогодні вступив у силу Статут Василіянського Чину Святого Йосафата в новій редакції, прийнятий на ХІІІ Римській Генеральній капітулі 2016 року, апробований Конгрегацією для Східних Церков та проголошений декретом Протоархимандрита № 120/18 від 29.06.2018 року.

Відразу після проголошення текст цього Статуту був розісланий в електронному форматі до Протоігуменів всіх Провінцій Чину в українській та італійській мовах, а в середині вересня ц. р. українськомовний текст Статуту був опублікований у видавництві «Місіонер» окремою книжкою під назвою Правила Василіянського Чину Святого Йосафата. Вона містить Коротку історію Василіянського Чину і розвиток його правил, Повчання святого Отця нашого Василія Великого, Статут Василіянського Чину Святого Йосафата, Додатки до Статуту, а також Покажчик до Статуту.

Одночасно був підготований і вже переданий до друку текст такої ж книжки італійською мовою, а стараннями окремих Провінцій Чину ще готуються переклади цього Статуту на інші мови країн, де існують василіянські монастирі та служать наші ченці: португальську, англійську, румунську, словацьку й угорську.

Тож вітаючи вас, дорогі Отці, Диякони і Брати, із вступом в дію нового Статуту нашого Чину, заохочую всіх до пильного його вивчення та уважного і сумлінного його виконання, щоб завдяки старанності кожного цей наш чернечий кодекс сприяв поглибленню нашої посвяти Богові, плеканню спільнотного життя, зростанню в духовності та ще кращому служінню ближнім і Церкві.

 

З молитвою і братньою любов’ю у Христі,

о. Ґенезій Віомар, ЧСВВ - Протоархимандрит

о. Єфрем Кончак, ЧСВВ - За Головного секретаря

 

*******

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції