Smaller Default Larger

Різдвяне вітання Протоархимандрита Василіянського Чину Святого Йосафата о. Ґенезія Віомара – 2019

 

Дорогі у Христі!

У ці дні ділимося одні з одними радістю, якою наповнює нас подія Різдва Господа нашого Ісуса Христа, Божого Сина, що став людиною задля спасіння світу й кожної людини зокрема.

 

Неприступний Бог з милосердя схотів стати для нас видимим

і приходить у тілі, щоб, як людина, родитися

в місті Вифлеємі з Пречистої Діви.

Тож поспішаймо побожно його прийняти,

кличучи з острахом: Господи, слава тобі!

(Зі стихири Утрені)

 

Святкування Різдва Христового вкотре спонукає нас призадуматися над тим, що Син Божий, який приходить у світ, не знаходить притулку в палацах чи гостинних домах свого часу. Більше того, йому навіть не пощастило народитися у власному домі! Із спонук безкорисливої любові Божий Син піддав себе дискомфорту бездомної людини! Насправді, саме ця його людська крихкість, беззахисність убогого немовляти була знаком, про який ангели сповіщають пастухам: ви знайдете дитя сповите, що лежатиме в яслах (Лк. 2,12); знаком, який закликає до прийняття і спонукає до відповіді.

Божий Син не накидає себе, не виявляє своєї могутності, а приходить у світ як дитина, очікує, що його доброзичливо приймуть, почують, будуть ним піклуватися з любов’ю!

Хоч не було для нього місця в людських оселях, Ісус знаходить свій найбезпечніший притулок у божественній опіці його Небесного Отця та теплоті людських сердець Марії та Йосипа, у товаристві дбайливих пастухів та відвідинах поважних мудреців.

Різдво є закликом до навернення, до глибокого переосмислення місця кожного з нас у Божому задумі і справжнього втілення в життя того, у що ми віримо і що проповідуємо. Є воно також закликом до безкорисливого служіння іншим, особливо тим, які опинилися у важких життєвих умовах, щоб не тільки Божа дія, але й конкретні вчинки людської солідарності були для них утвердженням надії на краще життя.

Тієї таємничої ночі у Вифлеємі, щоб Бог був по-справжньому прославлений і в подяку за народження Божого Сина, до ангела-благовісника пристала велика сила небесного війська, що проголошувала: «Слава на висотах Богу й на землі мир людям його вподобання! »

А сьогодні Бог чекає цієї похвали від своєї Церкви – вибраного народу, зібраного в Його ім’я.

 

Від усього серця бажаю всім вам радісного святкування Різдва Христового та благословенного Нового 2019 року!

 

Христос Рождається! Славімо Його!

 

о. Ґенезій Віомар, ЧСВВ

Протоархимандрит

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції