Smaller Default Larger

Навечір’я Празника Різдва Христового у Малоберезнянському монастирі Отців Василіян

 

6 січня 2019 р. Б., в Монастирі Отців Василіян у Малому Березному, Святою вечерею, Великим Повечір’ям з Литією та колядою парафіяльного хору, розпочалися святкування Празника Різдва Христового.

Свята вечеря цього року в Малоберезнянському монастирі зібрала три богопосвячені спільноти: місцевих ченців-василіян, сестер-василіянок з м. Перечина та римо-католицьких гостей з Великого Березного та Перечина.

Після вечері у монастирському храмі розпочалися різдвяні богослужіння.

На початку відбулося урочисте «внесення дитятка-Ісуса до Різдвяного вертепу і вкладення Його у ясла», у стіп яких була проказана празнична молитва.

Велике повечір’я з Литією очолив Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Андрій Белеканич ЧСВВ у співслужінні з ієромонахами Малоберезнянського монастиря: Адміністратором парафії о. Лукою Буняком ЧСВВ, о. Мелетієм Рішком ЧСВВ, о. Максимом Піштою ЧСВВ та о. Еммануїлом Хмарою ЧСВВ.

Вкінці Богослужіння Протоігумен звернувся до парафіян з різдвяним привітанням та святковими побажаннями.

Увінчав цю різдвяну ніч своєю колядою парафіяльний хор, виконавши такі колядки як: «Свята ніч» (різними мовами), «Стань Давиде з гуслами», «Ой там за Вифлеємом», «Що то за предиво» та «Добрий вечір тобі». Поміж колядками, парафіяльні діти виступали з різдвяними вінчуваннями.

На завершення відбулося мирування.

 

*******

 

 

 

*******

 

 

 

 

 

 

*******

 

 

*******

 

 

*******

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції