Smaller Default Larger

Свято Вознесіння Господнього в Імстичівському монастирі

 

6 червня 2019 р. у свято Вознесіння ГНІХ в Імстичівському монастирі отців-василіян із нагоди Празника відбулися урочисті богослужіння. Після святкової Утрені розпочалася Божественна Літургія, яку очолив Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Андрій Белеканич, ЧСВВ. Йому співслужили: настоятель Імстичівського монастиря о. Павло Кречун, ЧСВВ, о. Іриней Валявка з м. Едмонтона (Канада), о. Віталій Шелемба з Білецького деканату, о. Віктор Бурдюх, адміністратор сіл Луково та Імстичово, о. Михайло Погоріляк із с. Боржавського.

У своїй проповіді Протоігумен зазначив, що сьогодні, у свято Христового Вознесіння, для нас є слушна нагода ще раз замислитися, спокійно проаналізувати своє життя, «вознестися» над метушнею земною, подумати, чи завжди наші вчинки достойні нашого Вчителя, чи по праву ми називаємо себе християнами…

Свято Вознесіння дуже важливе для розуміння мети людського життя, бо людина є одночасно і створінням, яке існує в матеріальному світу, і в той же час істотою, яка належить до світу духовного, ангельського, до світу Божественного, тобто вона є посередником між цими двома світами й поєднує їх. Хоч тіло людське взяте від пороху земного, але дух у нього «вдихнув» сам Всевишній. Тому людина цілком закономірно духом своїм завжди прагне до Бога, до небесного. І Вознесіння Господнє є саме тим шляхом, яким має пройти кожен із нас. Господь цим вказав напрямок нашого зростання: ми маємо також піднестися від земного до небесного. «Христос прийшов не землю, щоб відчинити двері до Царства Небесного. Господь доручає апостолам стати свідками віри й через цю віру бути учасниками не земного, а Небесного Царства», – наголосив о.Андрій Белеканич. Говорячи про подію Вознесіння ГНІХ, він підкреслив, що цим самим Христос вказує людині на її призначення до вічного життя та виявляє гідність людського тіла.

На завершення Протоігумен Провінції побажав не забувати про Боже покликання свідчити Євангеліє словом і прикладом. «Просімо в Ісуса живої віри, щоб Він нас благословив і щоб за Його ласкою ми також увійшли до Царства Небесного», – закликав о.Андрій.

У свою чергу, о.Павло Кречун висловив подяку всім присутнім священикам та вірникам, які прибули на свято, за спільну молитву. Настоятель також подякував усім жертводавцям, які своїми коштами, зусиллями, часом та стараннями дбають про розвиток монастиря. Водночас о. Павло висловив побажання, щоб навколо цього Божого Храму всі мешканці села об'єднувалися в одну міцну християнську родину.

Після Божественної Літургії відбулося мирування та окроплення свяченою водою.

 

  • Диригент монастирського хору с.Імстичова – Вікторія Добра
  • Фото – Віталія Тесличка

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції