Smaller Default Larger

Архієрейська Божественна Літургія з нагоди відпустового празника Зіслання Святого Духа у Василіянському монастирі в Малому Березному

 

16 червня 2019 р. Б., у Василіянському монастирі в Малому Березному, була відслужена Архієрейська Божественна Літургія з нагоди відпустового празника Зіслання Святого Духа, яку очолили Єпископи Мукачівської греко-католицької єпархії: Правлячий архієрей Кир Мілан Шашік, СМ та єпископ-помічник Кир Ніл Лущак, ЧБМ.

Співслужили з єпископами: Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, який привітав Владик у відпустовій каплиці та запросив до очолення боголослужіння, а також Настоятелі та ієромонахи Василіянських монастирів в Україні та єпархіяльні священики.

Співав Літургію Василіянський монаший хор «DEISIS».

Після читання святкового Євангелія, Владика Мілан звернувся до вірних з пастирським словом, в якому закликав усіх до життя у Святому Дусі.

Протягом Літургії та інших ранкових богослужінь, численні священики уділяли бажаючим Св. Тайну Сповіді, після якої загал прочан прийняв Святе Причастя.

На завершення були сказані подячні промови і заспіване многоліття та пісня-молитва за Україну. А протягом процесійної ходи з відпустової каплиці до монастиря, владики окропили вірних свяченою водою, тим часом священики уділили усім мирування.

*******

Святий Духу, Утішителю, вдоскональ в нас те, що розпочав Ісус; дай, щоб молитва, яку ми звертаємо до Тебе від імені всього світу, була палкою, невтомною та наполегливою.

Дай нам глибоке внутрішнє життя; апостольський запал, простертий на всі народи, бо вони відкуплені Христовою Кров'ю і є Його спадкоємцями.

Знищ нашу вроджену пиху й піднеси нас на вершину святої покори, справжнього страху Господнього та великодушної відваги.

Нехай ніякі земні прив'язаності не перешкоджають нам здійснити наше покликання; нехай через нашу недбалість не буде порушено закони справедливості; нехай нашу любов не обмежують тісні егоїстичні міркування.

Дай, щоб ми шукали і любили істину, були готові задля неї на жертву, навіть на хрест і смерть.

Нехай усе буде згідне з останньою молитвою Сина до Отця і тим струменем Твоєї любові, Святий Духу, яка з волі Отця і Сина спливає на Церкву, на окремі душі й цілі народи.

Амінь.

  • Молитва до Святого Духа Папи Йоана ХХІІІ

 

*******

 

 

 

 

 

*******

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції