Smaller Default Larger

Празник Різдва Пресвятої Богородиці в Імстичівському монастирі - 2019

 

21 вересня 2019 р. Б., в Імстичівському монастирі Отців Василіян була відслужена святкова Божественна Літургія з нагоди відпустового празника Різдва Пресвятої Богородиці, під час якої була також вшанована 30-та річниця виходу з підпілля нашої Церкви.

Святкове богослужіння очолив о. Софрон Попадюк ЧСВВ, ієромонах з Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, який свого часу був Настоятелем Імстичівського монастиря. Йому співслужив діючий Настоятель о. Павло Кречун ЧСВВ, а також інші священики, пов’язані із с. Імстичово й свідки періоду підпілля греко-католицької Церкви.

З нагоди цього святкування, було посвячено оновлену каплицю із статуєю Пресвятої Богородиці, що розташована при центральному вході до монастирського комплексу.

У своїх промовах головний служитель о. Софрон та інші священнослужителі згадали визначних постатей, які служили в цьому монастирі, а також провадили підпільну діяльність під час переслідувань Церкви. Зокрема було згадано владику Івана Маргітича, о. Павла Мадяра ЧСВВ, о. Петра Ороса та багатьох жертвенних ченців-василіян.

Крім того була висловлена подяка місцевим вірним, що перейняли збережену у гоніннях віру своїх попередників та донесли її до цих часів.

Окреме свідчення і роздуми про Греко-католицьку Церкву на Закарпатті висловив о. Юрій Бровдій із с. Боржавське.

На завершення подячну промову мав Настоятель монастиря о. Павло, подякувавши «великим свідкам віри», які служили цю святкову Божественну Літургію, а також усім вірним, учасникам спільної молитви й тим, хто долучився до організації цього святкування.

 

*******

 

 

 

*******

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції