Smaller Default Larger

Урочисті заходи в рідному місті о. Ісидора Патрила ЧСВВ з нагоди 100-ліття від дня його народження (аудіо, відео, фото)

 

27 жовтня 2019 р. Б., у м. Судовій Вишні, де народився о. Ісидор Патрило ЧСВВ, відбулися святкові заходи з нагоди 100-ліття від дня його народження, які очолив Преосвященний Кир Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, спільно з отцями Василіянами та єпархіяльними священиками.

Розпочалося вшанування о. І. Патрила з посвячення пам’ятної таблиці, встановленої на храмі Пресвятої Трійці ПЦУ, де свого часу відбулося його Хрещення. Кир Григорія та духовенство зустрів при вході до храму місцевий парох разом з церковною громадою, після чого процесія зайшла до церкви, де Владика висловив подяку за привітне та тепле прийняття й спільну молитву, яку судовишнянці, не зважаючи на конфесійну приналежність, спільно заносять в цей до Бога з приводу 100-ліття від дня народження великого сина цієї землі – о. Ісидора Патрила ЧСВВ.

Після посвячення меморіяльної таблиці, відбулася спільна процесійна хода православної та греко-католицької громад до храму Преображення Господнього УГКЦ, де процесію зустрів Судовишнянський декан та місцевий парох о. Володимир Пустельник, запросивши Кир Григорія очолити Архієрейську Божественну Літургію, за участю усіх вірних і гостей.

З Кир Григорієм Літургію співслужили: Генеральний Вікарій Василіянського Чину о. Йоанікій Чверенчук, о. Артемій Новіцький ЧСВВ з Жовківського монастиря – організатор святкових заходів, Ігумен Крехівського монастиря о. Іван Майкович ЧСВВ, Провінційний Консультор та парох Церкви Св. Андрія у Львові о. Михайло Лучків ЧСВВ, Секретар Провінції Найсвятішого Спасителя о. Віктор Квасній ЧСВВ, Віце-ректор Василіянського Інституту о. Єронім Грім ЧСВВ, Архівіст Провінції НС о. Іпатій Ващишин ЧСВВ, Економ та Секретар Провінції Св. Миколая о. Франціск Онисько ЧСВВ, а також місцевий декан о. Володимир і єпархіяльні священики: о. Михайло Чамарник, о. Руслан Волошин, о. Михайло Смеречак, о. Михайло Пецькович, о. Роман Шльомський, о. Василь Білас, протодиякон Богдан Криницький.

Під час Служби Божої, Архієрей звернувся до вірних з пастирським словом, на початку якого зазначив, що богослужіння, які цього дня проводяться у Судовій Вишні, присвячені вшануванню о. Ісидора Патрила – вихідця з цього міста, визначного науковця, доктора філософії, богослов’я та церковного права, історика церкви, бібліографа, довголітнього Протоархимандрита Василіянського Чину.

завантажити запис тут...

 

 

Після Літургії відбулося посвячення меморіяльної таблиці, яка була встановлена також на цьому храмі. Тут відслужено теж панахиду за упокій блаженної пам’яті о. Ісидора.

Після обіду, у Народному домі Судової Вишні відбулася Урочиста академія присвячена о. Ісидору, під час якої виступав місцевий хор, а також монаший хор з Василіянського інституту. Для присутніх була показана презентація біографії о. Ісидора, яку провів о. Єронім Грім ЧСВВ. Також виступи мали: Владика Григорій й Отці Василіяни, від яких на завершення були вручені подячні грамоти організаторам та меценатам цього святкування.

 

  • Фото: бр. Роман Кундзір ЧСВВ
  • Відео: о. Іпатій Ващишин ЧСВВ

 

*******

 

 

*******

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції