Smaller Default Larger

Різдвяне вітання Протоархимандрита Василіянського Чину Святого Йосафата о. Ґенезія Віомара

 

«Якби Ісус народився тисячу разів у Вифлеємі, а не народився в тобі – все було б марним». (Анджело Сілезіо)

Рим, 24 грудня 2019 р.Б.

Дорогі у Христі!

Сердечно вітаю всіх із Різдвом Христовим, бажаючи, щоб малий Ісус народився в серцях усіх вас і приніс радість і мир!

 

Ще у древніх часах Отців Сходу та Заходу Церква розмірковувала про три пришестя Господні.

Перше з них – це народження Дитини, яка приходить на світ у стаєнці у Вифлеємі, і саме цю подію Церква щорічно урочисто святкує. Адже воплочений Божий Син, Слово, яке стало тілом (пор. Ів. 1, 14), стає початком нової історії (пор. Мт. 1-2, Лк. 1-2). Подія Христового народження відбувається у смиренні, не привертаючи уваги могутніх світу цього: царя Ірода, людей закону і культу, – але при пильній увазі пастухів і вбогих, яким Бог об’являється і яким звіщає велику радість. Усе-таки, цей прихід Божого Сина не повинен бути єдиним моментом, на якому має зосереджувати свій погляд справді віруюча людина.

Друге пришестя Христа буде тоді, коли Він «прийде зі славою судити живих і мертвих, а Його Царству не буде кінця». Сам Господь Ісус наполегливо й послідовно навчає про цей свій другий прихід, але вже й саме народження Божого Сина як людини у Вифлеємі заповідає Його появу у славі як Господа всього творіння і запрошує нас завжди бути готовими з радістю Його вітати.

Треті відвідини, якими кожний християнин повинен постійно жити, – це народження Ісуса Христа в нас, прихід Ісуса до нашого серця і життя. Кожного дня вірний повинен пам’ятати, що його тіло покликане бути житлом Бога, за словами апостола Павла: «Живу вже не я, а живе Христос у мені» (Гал. 2, 20). Народження Господа в нас завжди повинно бути поновлюване, щоб Його життя було міцно з’єднане з нашим життям.

Отож, вітаймо сьогодні Сина Божого, який став для нас Дитятком!

 

Христос народився! Славімо Його!

Веселих Різдвяних свят

і щасливого Нового року!

 

о. Ґенезій Віомар, ЧСВВ

Протоархимандрит

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції