Smaller Default Larger

Ієрейські свячення у Жовківському монастирі

 

«Я бо, що прийняв від Господа, те й передав вам» (1Кор.11,23) – головна місія священика в церкві. У василіянському монастирі у Жовкві 30 серпня 2020 року шість молодих ченців прийняли ієрейські свячення.

Службу Божу у церкві Серця Христового відслужив владика Іриней Білик, ЧСВВ, канонік папської базиліки святої Марії Великої в Римі, а співслужили йому о. Йоан Школик, ЧСВВ, протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя, о. Франциск Онисько, ЧСВВ, протоігумен Провінції святого Миколая в Україні (на Закарпатті), о. Макарій Ленів, ЧСВВ, Апостольський адміністратор Кримського екзархату Католицької Церкви візантійського обряду, о. Микола Шикітка, батько одного з нововисвячених ієреїв та численне духовенство.

У святковій проповіді владика Іриней наголосив, що надмірне прив’язання до земних речей, навіть до родини, коли то немає часу для Бога, молитви і Церкви, відриває нас від джерела життя. Римський Папа Франциск повчає, нагадав проповідник, що ми у вічність зможемо забрати тільки те, що віддали тут, на землі, тобто добрі діла, вчинені для ближніх. Сьогодні всі присутні є свідками того, як шість синів із наших українських родин пішли за Христом, щоб мати скарб на небі. Вони покликані не тільки для себе отримати дари, а своє життя віддати для служіння Євангелію. В цьому священики подібні до апостолів: як і вони, мають великі Божі дари, але теж і людські немочі. Тому не сміють відвести погляд від Христа, бо як Петро, почнуть відразу потопати. Віра допомагає нам із радістю йти за Христом у службі Церкві і нашому суспільству. Сьогодні втішається Василіянський чин, батьки, всі ми, що маємо нових священиків, які будуть для цього народу служити.

Ієрейські свячення з рук владики Іринея прийняли отці василіяни Степан Дуда, Єфрем Шикітка, Миколай Баранюк, Володимир Буць, Ігнатій Кучирка, Христофор Кушпіт. Це важлива сходинка для життя кожного ченця і, можна сказати, досягнення, а з іншого боку тільки початок тривалого служіння на ниві Божого слова.

У подячному слові о. Протоігумен зазначив, що ми з нетерпінням чекали на це свято, але Божою ліскою владика Іриней прибув із Риму, щоб уділити ці свячення. Звертаючись до новоієреїв, він нагадав, що священики покликані примножувати отримані від Бога таланти, бути натхненими у проповідуванні і лагідними у сповідальниці. Від імені нововисвячених до присутніх звернувся о. Степан Дуда, ЧСВВ, подякував усім присутнім, особливо батькам та вихователям у Василіянському чині, а найбільше Бога за його покликання та попросив благословення і молитов, щоб гідно здійснювати своє служіння.

Новоієреям Степану, Володимиру, Миколаю, Ігнатію, Христофору та Єфрему бажаємо миру, радості, наснаги та рясного Божого благословення на многая літа!

 

 

 

 

 

*******

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції