Smaller Default Larger

Празник Воздвиження Чесного Хреста Господнього в Боронявському монастирі - 2020

01

 

26-27 вересня 2020 р. Б., в монастирі Отців Василіян у с. Бороняво, відбулися відпустові святкування з нагоди Храмового Празника Воздвиження Чесного Хреста Господнього.

26 вересня, в Навечір’я празника, богослужіння розпочалися Великою Вечірнею з Литією, яку відслужив віце-ректор Василіянського Інституту Філософсько Богословських Студій імені Йосифа Вельямина Рутського, що в Брюховичах о. Бернард Підгірний, ЧСВВ. Опісля відбулася Божественна Літургія, яку очолив о. Мелетій Рішко, ЧСВВ з Мукачівського монастиря, у співслужінні з іншими ієромонахами василіянами. Після Літургії відбулися молитовні чування для молоді, які організувала місцева молодіжна спільнота «Щирі серця».

27 вересня, в день свята Воздвиження, богослужіння розпочалися святковою Утренею та виставленням Чесного Хреста Господнього (служив о. Лука Буняк, ЧСВВ) та Акафістом  Воздвиженню Хреста Господнього (служив о. Йосафат Сичкун, ЧСВВ).

Об 11:00 год. розпочалася Урочиста Божественна Літургія, яку очолив о. Полікарп Погоріляк, ЧСВВ, Провінційний Радник та Ігумен Імстичівського монастиря, йому співслужили о. Еміліян Гавей, ЧСВВ настоятель Боронявського монастиря, о. Бернард Підгірний, ЧСВВ віце-ректор ВІФБС, о. Лука Буняк, ЧСВВ Провінційний Секретар та настоятель Малоберезнянського монастиря, а також інші ієромонахи василіяни та єпархіальні священики.  

Після Літургії була проспівана молитва за Україну «Боже Великий, Єдиний», а також відбувся обхід Храму з читаннями чотирьох Євангелій. Після чого відбулася також презентація книги на тему розпізнавання покликання під назвою «Ходи за мною!», яку провів о. Кипріян Зейкан, ЧСВВ ієромонах Провінції Св. Миколая.

На завершення святкувань настоятель монастиря о. Еміліян Гавей, ЧСВВ склав сердечну подяку всім присутнім на святі, а також привітав рарафіяльний хор, під назвою «Промінь віри», з ювілеєм 20-ліття від заснування. У своїй промові настоятель подякував всім учасникам хору за мелодійний спів, яким вони звеличують Господа Бога та щонеділі і свята прикрашають богослужіння у монастирському храмі, а також вручив їм подячну Грамоту.

На кінець свята відбулося Мирування всіх присутніх на святкуванні.

 

 

 

02

 

03

 

04

 

05

 

07

 

08

 

09

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції