Smaller Default Larger

Канонічна візитація в Монастирях Провінції Св. Миколая – 2020

 

З 26 листопада по 5 грудня 2020 р. Б., в Монастирях Провінції Св. Миколая проводилася Канонічна візитація приписана Правилами Василіянського Чину Св. Йосафата.

Усі Осідки та Ченці щороку підлягають візитації свого Протоігумена, яка передбачає розмову з Настоятелем і кожним Ченцем спільноти, огляд усього Осідку і його структур, перевірку книг та збори спільноти з оголошенням висновків візитації і розпоряджень.

Цьогорічну візитацію Протоігумен о. Франціск Онисько ЧСВВ розпочав одразу після Празника Св. Свщмч. Йосафата, іншими словами – під покровом цього Святого, який завжди залишається для кожного Василіянина головним взірцем в оновленні монашого духа.

Ця візитація мала те особливе значення, що відбувалася в середовищі новоутворених після Провінційної капітули спільнот, кожна з яких має своє завдання на найближче майбутнє, але всі разом вони служать одній меті, яка об’єднана цілою Провінцією.

Іншим важливим аспектом цьогорічної візитації було те, що вона проводилася під час Ювілейного року, який присвячений 100-літтю від початку реформи Василіянського Чину на Закарпатті. Ця історична тематика в особливий спосіб підкреслювала важливість мети візитації, яка є не звичайною перевіркою, а справою завжди актуального монашого оновлення.

Не можна було оминути й іншого чинника, який позначив життя кожної спільноти Провінції протягом цього року і був заторкнутий під час візитації – це світова пандемія коронавірусу, яка впливає як на душпастирське, так і на внутрішньо спільнотове життя в Монастирях.

„Нехай Св. Йосафат буде іконою цієї візитації”, – заохотив Ченців Протоігумен додаючи побажання, аби кожна чернеча спільнота у своєму внутрішньому та місійному житті була «живою іконою Св. Йосафата», залишаючись з нами протягом усього наступного року і надихаючи до ще більшої посвяти Христові, на більшу Божу Славу, на честь Пресвятої Богородиці, для добра Провінції, цілого Чину і усієї Христової Церкви.

 

Склад монаших спільнот Провінції 2020 р.

  • Малоберезнянський монастир (8 Ченців): о. Франціск Онисько ЧСВВ (Протоігумен), о. Лука Буняк ЧСВВ (Намісник), о. Йосафат Сичкун ЧСВВ, о. Веніамин Довганич ЧСВВ, о. Павло Кречун ЧСВВ, бр. Макарій Добра ЧСВВ, бр. Тадей Варгулич ЧСВВ, бр. Павло Дзюра ЧСВВ (Візитація проводилася 26-27 листопада).

 

  • Боронявський монастир (4 Ченців): о. Еміліян Гавей ЧСВВ (Настоятель), о. Павло Райчинець ЧСВВ, о. Еммануїл Хмара ЧСВВ, о. Кипріян Зейкан ЧСВВ (Візитація проводилася 1 грудня).

 

  • Мукачівський монастир (4 Ченців): о. Даниїл Дербаль ЧСВВ (Настоятель), о. Мелетій Рішко ЧСВВ, о. Тадей Мисюк ЧСВВ, бр. Домінік Костак ЧСВВ (Візитація проводилася 3 грудня).

 

  • Імстичівський монастир (3 Ченців): о. Полікарп Погоріляк ЧСВВ (Настоятель), о. Тарас Іванина ЧСВВ, о. Михайло Станко ЧСВВ (Візитація проводилася 5 грудня).

 

  • Студенти Провінції у Василіянському Інституті в Брюховичах (3 Ченців): бр. Теодосій Онисько ЧСВВ (4-ий курс), бр. Христофор Юрик ЧСВВ (3-ій курс), бр. Миколай Костак ЧСВВ (3-ій курс).

 

  • Фатіма (Португалія): о. Гавриїл Тимчик ЧСВВ.

 

  • Провінція Св. Стефана в Угорщині

Протягом 2020 р., двоє Ченців Провінції Св. Миколая переїхали на служіння в Провінцію Св. Стефана, а саме до Маріяповчанського монастиря. Це о. Андрій Белеканич ЧСВВ та бр. Йосиф Далекорей ЧСВВ.

Канонічна візитація в цій Провінції, яка після Провінційної Капітули 2020 р. є теж обов’язком Протоігумена Провінції Св. Миколая, відбудеться одразу після обмежень спричинених пандемією коронавірусу.

 

Канонічна візитація 2020 р. Б.

 

Спільнота Малоберезнянського монастиря (Осідок Провінції) - 27 листопада 2020 р. Б.

*******

 

Спільнота Боронявського монастиря - 1 грудня 2020 р. Б.

*******

 

Спільнота Мукачівського монастиря - 3 грудня 2020 р. Б.

*******

 

Спільнота Імстичівського монастиря - 5 грудня 2020 р. Б.

*******

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції