Smaller Default Larger

Велике Повечір'я з Литією з нагоди Празника Різдва Христового в Малоберезнянському монастирі

 

Ввечері 6 січня 2021 р. Б., в Малоберезнянському монастирі Отців Василіян відбулося святкове богослужіння з нагоди Празника Різдва Христового, яке очолив Протоігумен Провінції Св. Миколая в Україні о. Франциск Онисько ЧСВВ.

Розпочалася літургійна відправа процесійним урочистим внесенням Дитятка-Ісуса через монастирський храм до різдвяного вертепу, яке супроводжували парафіяльні діти, а відтак Протоігумен поклав Дитятко у ясла та зачитав молитву до Новонародженого Спасителя.

Велике Повечір’я з Литією разом з Протоігуменом очолив місцевий Настоятель о. Лука Буняк ЧСВВ та ієромонах монастиря о. Павло Кречун ЧСВВ.

На завершення богослужіння Протоігумен звернувся до Ченців Провінції та братів і сестер у Христі з різдвяним привітанням, в якому наголосив на значенні Різдва Христового в ці часи світових змін.

 

 

Своє різдвяне звернення Протоігумен завершив молитвою до «Новонародженого Ісуса»:

Новонароджений Ісусе,

Новонароджена наша Надіє,

Новонароджене наше Світло серед людської темної ночі,

Поки ми дійшли до Твого різдвяного вертепу, нам довелося подолати важку дорогу, спричинену світовими змінами.

Дорогу війни, хвороби, смерті, обмеженості, кривди й зазіхань, дорогу нездійснених очікувань, безнадії і розчарування.

Дозволь нам сьогодні бути учасниками Твого Святого Народження, яке приходить до нас серед пустки, серед зневіри й темноти.

Дозволь нам у цю вже яскраву а не темну ніч поклонитися саме Тобі, прихованому у найбільшій людській простоті і слабкості, поклонитися Тобі, а не порожній Величі цього світу.

Дозволь нам самим стати для Тебе різдвяними яслами, куди Марія вкладає Тебе, як своє Дитя.

Дозволь нам поєднатися з тими змінами, якими я є Ти Сам для нас у своєму Різдві – змінами, які назавжди нас нерозривно поєднають з Тобою і з Твоїм Життям.

Саме сьогодні розпочинається наше життя, коли в ньому народжуєшся Ти. Саме у Твоєму Різдві можемо по справжньому народитися і ми.

Будь прославлений, Господи, за цей Твій Дар для нас і сподоби нас в повноті бути його живими учасниками.

 

  • Після привітання Протоігумена, в храмі відбулася різдвяна коляда, яку представив для присутніх парафіяльний хор, під керівництвом п. Нелі Глодан.

 

 

 

 

 

 

*******

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції