Smaller Default Larger

20-літній ювілей пресвітерських свячень Протоігумена Впр. о. Павла Райчинця ЧСВВ

Двадцять років тому, 14 вересня 1992 року, у Львові, Преосвященний єпископ Юліян Вороновський, уділив пресвітерські свячення Ченцю Василіянського Чину, Павлу Райчинцю, теперішньому Протоігумену Василіянської Провінції Святого Миколая.

З цієї нагоди, Отці і Брати Провінції Святого Миколая висловлюють отцю Павлу найсердечніші і найщиріші вітання та побажання.


о. Павло Василь Райчинець ЧСВВ, народився 6 грудня 1953 року, у с. Підполоззя, Воловецького району, Закарпатської області.

До Василіянського Чину вступив 7 квітня 1971 року.

У 1973-1975 рр. відбував військову службу в зенітно-ракетних військах у Східній Німеччині.

Новіціят проходив під проводом о. Мелетія Малинича ЧСВВ у м. Сваляві.

Перші тимчасові обіти склав 14 січня 1976 року, а Довічні обіти – 1 січня 1981 року.

У 1986-1992 рр. студіював філософію та богослов’я у Мукачівській підпільній семінарії.

Протягом підпілля Греко-католицької Церкви, працював на державній роботі у Жденієвському філіалі Львівського телевізійного заводу, регульовальником радіоапаратури.

Після виходу з підпілля Греко-католицької Церкви, у 1991 році звільнився з роботи і замешкав в Імстичівському монастирі.

Святу Тайну Священства прийняв у Львові 14 вересня 1992 року.

З 1993 р. по 2009 р., о. Павло Райчинець був Настоятелем Малоберезнянського монастиря, який, разом з монастирською церквою цілковито відбудував та відновив.

Будучи Настоятелем в Малому Березному, о. Павло Р. також збудував новий василіянський монастир у м. Мукачеві, який з 2009 року є діючим.

В лютому 2009 р., Перша Провінційна Капітула Відновленої Василіянської Провінції Св. Миколая на Закарпатті, яка об’єднала чотири василіянські монастирі (у Бороняві, Імстичеві, Малому Березному та Мукачеві), обрала о. Павла Райчинця Протоігуменом цієї Провінції.

В лютому 2012 року, Провінційна Капітула вибрала о. Павла Райчинця Протоігуменом Провінції Св. Миколая на наступне чотириріччя.

Нехай Господь обдаровує Протоігумена о. Павла усіма ласками, потрібними в його відповідальному служінні, а Пресвята Богородиця, нехай оберігає його своїм Покровом!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції