Smaller Default Larger

Велика Вечірня з литією у Ватикані з нагоди 400-річчя мучеництва святого Йосафата

01

11 листопада, напередодні дня літургійного спомину священномученика Йосафата Кунцевича, у базиліці Святого Петра у Ватикані Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав очолив Велику вечірню з литією. Цим богослужінням на гробі українського святого розпочалися кульмінаційні святкування ювілею 400-річчя мучеництва святого Йосафата, який був убитий 12 листопада 1623 року у Вітебську.

* * * * * * *

Із Главою та єпископами Української Греко-Католицької Церкви участь у богослужінні взяли архиєпископ Вільнюса і президент Ради Єпископських конференцій Європи Ґінтарас Ґрушас, посли України й Литви при Святому Престолі та численна українська громада Рима — духовенство й миряни.

Отець і Глава УГКЦ Блаженіший Святослав подякував усім, хто прибув на спільну молитву, зауваживши, що саме в молитовному заступництві цього святого Україна має шукати надію на перемогу в боротьбі з агресором.

Вітальне слово під час вечірні виголосив протоархимандрит Василіанського чину святого Йосафата о. Роберт Лисейко. «Приклад святого Йосафата, особливо в наш час, коли ми можемо бачити навколо багато зла і насилля, коли наш народ потерпає від війни, є актуальним. Для того щоб і ми, дивлячись на приклад нашого святого, дбали один про одного, про спасіння і навернення. Для того, щоб наша молитва за наших ворогів була прагненням навернення ворога, який не перестає чинити зло, чинити кривду і нести смерть. Це можливо, коли ми також прикладом нашого християнського життя будемо давати свідчення нашої інклюзивної любові, люблячи не тільки тих, хто нас любить, але також тих, хто нас ненавидить, молячись за наших ворогів, бажаючи їхнього навернення для того, щоб вони могли осягти спасіння», — зауважив протоархимандрит. 

Джерело

* * * * * * *

1

4

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції