Smaller Default Larger

Спільна зустріч ченців-василіян зі Святішим Отцем

01 fb15 листопада 2023 р. Б. ченці Василіянського Чину святого Йосафата, які прибули з різних країн, зустрілися з Папою Франциском в рамках Загальної аудієнції на площі святого Петра.

* * * * * * *

В контексті 400-ліття від мученицької смерті святого священномученика Йосафата ченці-василіяни взяли участь в Загальній аудієнції зі Святішим Отцем. Після катехизи та Апостольського благословення, Протоархимандрит Василіянського Чину о. Роберт Лисейко, ЧСВВ подарував Папі репродукцію барильєфу святого Йосафата, який знаходиться на фасаді монастирського храму у Вільнюсі, де святий священномученик розпочав своє монаше служіння, спричинившись до утворення Чину святого Василія Великого.

2

Головний настоятель Чину представив Папі присутніх ченців, розповівши, зокрема, про готовність святого Йосафата віддати своє життя за єдність з Наступником апостола Петра. Почувши про служіння владики Йосафата як жертовного сповідника, Святіший Отець наголосив на важливості Божого прощення, яке необхідно дарувати пенітентам у Святій Тайні Покаяння.

WhatsApp-Image-2023-11-15-at-11.26.48

Серед ченців, були також ієромонахи з двох Провінцій в Україні, якій Папа Франциск вкотре присвятив окремі заклики, виголошені під час Загальної аудієнції, котрі цитує Vatican News. «Молімося, браття і сестри, за мир. Особливо за мученицьку Україну, яка багато страждає. Також за мир у Святій Землі, Палестині та Ізраїлі, й не забуваймо про Судан, який багато страждає, пам’ятаймо про всі місця, де йде війна. Сьогодні багато війн! Молімося за мир: нехай кожного дня кожен присвятить трохи часу, щоби помолитися за мир. Ми прагнемо миру», – сказав Святіший Отець. А вітаючи польських прочан, він нагадав про те, що звіщення Євангелія повинно супроводжуватися конкретними ділами милосердя. «Молімося всі разом за потребуючих і за біженців зі стражденної України. Від щирого серця благословляю вас і тих, кому ви надаєте допомогу», – сказав Папа.

Джерело

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції