Smaller Default Larger

Паломництво до святого Йосафата

01

Упродовж 9-16 листопада 2023 р. Б., з нагоди ювілею 400 ліття мучеництва Св. Свящ. Йосафата Кунцевича, ЧСВВ, архієпископа полоцького, єпископа вітебського і мстиславського, у Провінції Св. Миколая отців Василіян на Закарпатті, разом з паломницьким центром «Рафаїл» (м. Львів), було здійснено паломництво до Вічного міста.

* * * * * * *

Участь у паломництві взяли прочани із Закарпаття, Львівщини та Івано-Франківщини.

Керівник групи отець д-н Юрій Дрофʼяк, духовний керівник о. Лука Буняк, ЧСВВ, Настоятель Мукачівського монастиря.

Також у паломництві взяли участь: о. Теодозій Онисько, ЧСВВ, з Мукачівського монастиря, о. Микола Григорук, адміністратор парафії св. Параскеви с. Фитьків та бр. Домінік Костак, ЧСВВ, з Боронявського монастиря.

Проща була присвячена молитві за Україну, за повну і остаточну перемогу ЗСУ над ворогами, справедливий мир, за усіх воїнів, які захищають нашу Батьківщину, особливо, поранених, полонених, зниклих безвісті. 

Центральною подією паломництва була архієрейська Свята Літургія, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав разом з архиєпископом Вільнюса та президентом Ради Єпископських конференцій Європи Ґінтарасом Ґрушасом, Апостольським нунцієм в Україні Вісвальдасом Кульбокасом, Апостольським екзархом Італії єпископом Діонісієм Ляховичем, ЧСВВ, Папським Каноніком Санта Марія Маджоре єпископом Іринеєм Біликом, ЧСВВ.

Їм співслужили: Протоархимандрит Василіянського Чину Святого Йосафата о. Роберт Лисейко, Генеральна Управа Чину, Протоігумени, Ігумени та єпархіальне духовенство.

Участь у богослужінні взяли: монашество, семінаристи та численні вірні з України та Італії. 

Впродовж семи днів паломники відвідали: Марійський центр при Маріяповчанському монастирі отців Василіян, столицю Словенії - Любляну, м. Флоренцію, чотири основні базиліки у Римі, м. Асиж, м. Падую та Будапешт.

Дякуємо Богові за цю чудову можливість відвідати святині пов’язані не тільки з історією нашої УГКЦ, але, також, Католицької Церкви загалом.

Особливо дякуємо Паломницькому центру «Рафаїл» (м. Львів), керівнику паломництва о. д-ну Юрію Дрофʼяку, організатору і духовному провіднику паломництва о. Луці Буняку, ЧСВВ та усім учасникам паломництва.

Вдячні паломники

* * * * * * *

1

2

3

4

5

6

7

8

10

11

12

13

14

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції