Smaller Default Larger

В Провінції Святого Миколая відбулася Канонічна візитація

З 1 по 5 жовтня 2012 р., в Провінції Святого Миколая Василіянського Чину Святого Йосафата, яка об’єднує чотири василіянські монастирі в Закарпатській області на Україні, проводилась Канонічна візитація.

Канонічна візитація приписана Кодексом канонів Східних Церков і має за ціль зберігати порядок та чернечу дисципліну і відновляти її там, де вони підупали. Згідно Статуту Василіянського Чину Святого Йосафата, Протоігумен повинен щороку візитувати, особисто або через свого делегата, всі Монастирі Провінції, спрямовувати їхню діяльність, давати розпорядження та поради.

В днях 1-2 жовтня, відбулася візитація двох монастирів: Боронявського та Малоберезнянського.

В Монастирі Благовіщення Пресвятої Богородиці, який розташований у с. Бороняво, Хустського району, Закарпатської області, візитацію провів Протоігумен Провінції. В цій обителі проживають та виконують своє монаше та душпастирське служіння чотири Ченці: Настоятель монастиря о. Тарас Іванина, отці Мелетій Рішко і Лука Буняк, та бр. Макарій Добра.

У Малоберезнянському монастирі Св. Миколая, який розташований у с. Малий Березний, Великоберезнянського району, Закарпатської області, візитацію провів, за дорученням Протоігумена, Провінційний Вікарій о. Павло Кречун. В цьому монастирі проживають і здійснюють служіння дев’ять Ченців, з-поміж яких п’ять священиків і чотири брати. Монастир у Малому Березному є Осідком Провінції, в ньому розміщена Управа Провінції, і управляє ним Протоігумен Провінції о. Павло Райчинець ЧСВВ. Організаційне управлінням цього Монастиря провадить Намісник Провінційного осідку о. Даниїл Дербаль ЧСВВ. В даному Монастирі розміщений також Секретаріат Провінції та Провінційний Архів, де виконує служіння Провінційний Секретар о. Франціск Онисько ЧСВВ.

Крім того, у Малоберезянському монастирі проживають і служать отці Андрій Белеканич та Йосафат Сичкун і брати: Тадей Варгулич та Йосиф Далекорей, як також двоє братів з Провінції Найсвятішого Спасителя: Антоній Коцуровський і Павло Дзюра.

3-4 жовтня, Протоігумен о. Павло провів візитацію в Монастирі Св. Архистратига Михаїла, що розташований у с. Імстичово, Іршавського району, Закарпатської області. В цьому Чернечому осідку проживають та виконують служіння двоє Ченців: Настоятель о. Михаїл Станко і о. Полікарп Погоріляк, який є Провінційним Радником. В Імстичівському монастирі на даний час проводяться масштабні ремонтні роботи.

5 жовтня, Протоігумен провів візитацію у Монастирі Св. Миколая в м. Мукачево, Закарпатської області, в якому проживають і розгортають діяльність троє отців: Настоятель о. Веніамин Довганич, Павло Кречун, який є Провінційним Вікарієм, і Тадей Мисюк, з Провінції Найсвятішого Спасителя.

Протягом візитації, були оглянуті всі Чернечі осідки Провінції та все, що до них належить, як також було перевірено їхнє управління. Також, кожен Чернець Провінції мав змогу зустрітися з Візитатором під час особистої розмови, та висловити свої думки відносно себе самого і спільноти, в якій проживає.

На закінчення візитації, кожна чернеча спільнота отримала повний відпуст і благословення.


о. Франціск Онисько ЧСВВ


Протоігумен з Ченцями Боронявського монастиря

 

Провінційний Вікарій з Ченцями Малоберезнянського монастиря

Протоігумен з Ченцями Імстичівського монастиря

 

Протоігумен з Ченцями Мукачівського монастиря


 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції