Smaller Default Larger

У Провінції Святого Миколая відбулися Провінційні збори

4 березня 2013 р., Отці і Брати Провінції Св. Миколая зібралися на чергові Провінційні збори, які відбулися в Малоберезнянському монастирі – Провінційному осідку.

Як звичайно, однією з найважливіших частин зібрання, була духовна конференція, яку цього разу виголосив Провінційний Вікарій о. Павло Кречун ЧСВВ, що прибув на зібрання з Мукачівського монастиря. У своїй науці, о. Павло розкрив тему чесноти покори, яка надзвичайно важлива у монашому житті.

«Покора як духовне зростання», «Покора, як фундамент і шлях духовного зростання», «Велич і мізерність людини», «Покора і зв’язок з Богом», «Покора і любов», «Покора та правильне пізнання себе», «Антропологічні наслідки чесноти покори», «Упокорення», – ось такі теми були представлені для роздумів Ченцям.

Опісля, крім вирішення поточних справ Провінції, Отці і Брати приділили особливу увагу обговоренню тієї сфери своєї апостольської діяльності, якою є праця з дітьми та молоддю.

«Пустіть дітей! Не бороніть їм приходити до мене, бо таких Царство Небесне» (Мт. 19, 14), – сказав колись Ісус Христос своїм учням. Сьогодні ж Христос, можна сказати, звертається до своїх учнів із закликом: «Приведіть дітей до мене!»

Саме над тим, як в сучасному світі приводити дітей та молодь до Христа, який єдиний є «Дорогою, Правдою і Життям» (Пор. Ів. 14, 6), розмовляли Ченці Провінції на своєму черговому зібранні.

Отець Мелетій Рішко ЧСВВ, який є Відповідальним за працю з молоддю у Провінції Св. Миколая, представив присутнім діяльність Провінції в даній сфері за минулий 2012 рік, та подав на обговорення і затвердження план праці у 2013 році.

Більшість учасників зібрання поділилися своїм душпастирським досвідом праці з молоддю, що дозволило спільно визначити суттєві елементи, якими ченці вирішили керуватися у «здійсненні вищезгаданого бажання Христа стосовно дітей та молоді».

Наступні зібрання Ченців заплановано присвятити почерговому обговоренню інших сфер діяльності Провінції, серед яких є: місії і реколекції, обслуга парафій та провід релігійних товариств, видавнича діяльність та ін..

о. Франціск Онисько ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції