Smaller Default Larger

У Василіянському монастирі в Івано-Франківську відбулися пресвітерські свячення

25 травня 2013 р. у Василіянському монастирі в м. Івано-Франківську, Преосвященний владика Дмитро Григорак ЧСВВ, поставив у священничий стан двох василіян-дияконів: Миколая Козелківського та Терентія Тертулу.

У присутності численних Василіян з різних Монастирів, серед яких були й отці з Провінції Св. Миколая, як також у присутності родини і гостей, відбулася урочиста Архієрейська Літургія, яка у зв’язку з похороном Єпарха Коломийсько-Чернівецького владики Миколи Сімкайла, на якому був присутній владика-святитель Кир Дмитро, розпочалася о 17 год.

Після Херувимської пісні, диякони приступили до святого престолу, роблячи три доземні поклони під супроводом Протоігумена отця Пантелеймона Саламахи ЧСВВ. Обійшовши тричі престол, під спів глибоко змістовних тропарів «Святії мученики», диякони по черзі на колінах, перед утаєним в Пресвятій Тайні Євхаристії Христом, прочитали свої «Визнання віри», а також склали присяги священичої вірності та дбайливості.

Далі єпископ, кладучи свою руку на голову кожного диякона, промовляв слова: «Божественна благодать, що завжди недужих оздоровлює і те, що їм недостає, доповнює, поставляє благоговійного диякона (ім’я) у священство». Саме в цю мить відбулася чудесна безповоротна переміна – народження священнослужителя, нового робітника на Христовій ниві, який житиме не для себе, але в служінні Богу і людям з любов’ю віддаватиме себе цілковито. І ніхто цієї Тайни від нього не відбере: «Ти – священик навіки!» (Євр. 5, 6).

Серед гостей на святі були присутні також іноземці: римо-католицькі семінаристи з Вільнюса (Литва), де навчався новоієрей отець Терентій; також були присутні гості з Румунії, Канади – друзі та знайомі отця Миколая, які приїхали розділити з ним цю превелику радість, адже добре знають його з Канади, де він кілька років продовжував богословські студії.

Після Святої Літургії линули подяки та привітання з уст Владики, Протоігумена, а також отець Терентій від імені двох новоієреїв висловив вдячність Господеві, Матері Божій за ласку Божу, за превеликий дар Божий, якого вони в цей день удостоїлися, а також батькам, родині та всім, хто спричинився до їхнього духовного зросту. На закінчення, нововисвячені ієромонахи уділили всім присутнім своє ієрейське благословення.

За матеріалами: osbm.info

 


 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції