Smaller Default Larger

Празник Пресвятої Тройці у Боронявському Святоблаговіщенському монастирі

«Величай, душе моя, в трьох Особах єдине Божество!»

В другий день зелених свят у Боронявському василіянському монастирі відбувся ряд богослужінь, які є характерними для цього величного дня.

Святкування розпочались урочистою утренею, яку відслужив ієромонах Лука Буняк, ЧСВВ.

Об 11 год розпочалась Божественна Літургія, яку очолив о. Мелетій Рішко, ЧСВВ. Під час Літургії вищезгаданий о. Мелетій виголосив повчальну проповідь, в якій наголосив на важливості трьох Осіб Божих для нашого християнського життя. Зокрема, мова ішла про визнання Пресвятої Тройці: Отця, Сина і Святого Духа як одну силу, одну природу, одне Божество присутнього в трьох Особах.

Під час Літургії о. Лука уділяв Святу Тайну Покаяння, а відтак велика кількість парафіян приступила до Святого Причастя.

Після благословення та відпусту, святково організована процесія зі священнослужителями та всім присутнім Божим народом вийшла на трьохразовий обхід монастирської церкви.

По третьому обході всі вийшли на відпустову площу для традиційного в цей день посвячення царини та благословення поля. Під час цього чину священики молилися і кропили свяченою водою на всі чотири сторони світу за благословення майбутнього урожаю, відігнання різних несприятливих для цього стихій та охорону всіх засівів від різних диявольських напастей.

Опісля відбулось многоліття для церковної єрархії та всього українського народу, кроплення свяченою водою та мирування. Під час мирування хор чудовими піснями прославляв Пресвяту Тройцю.

«Слава тобі, Тройце Свята: Отче, і Слове і Душе Святий! Слава тобі, Боже!»

Повідомив: бр. Максим Пішта, ЧСВВ

Фото: Яна Бобик


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції