Smaller Default Larger

Відбулась молодіжна проща до Боронявського монастиря

Перед відпустовим празником св. пророка Іллі, у Боронявському Святоблаговіщенському монастирі Отців Василіян проводилася молодіжна проща, яка розпочалася 29 липня 2013 р. Сюди вже декілька років з різних куточків Закарпаття з’їжджається молодь, щоб краще пізнати Бога, познайомитись із новими людьми та помолитись у стіп Пресвятої Богородиці, що прославилась у Боронявській чудотворній іконі.


Цьогорічна проща була присвячена «Пресвятій Євхаристії». Тому організатори в особливий спосіб намагалися донести до молодих сердець знання про Євхаристію та познайомити всіх з тим, наскільки важливу роль займає ця Свята Тайна у християнському житті.

Отцям, братам-монахам та сестрам-монахиням активно допомагала старша молодь, яка одночасно виконувала обов’язки аніматорів.

Після реєстрації та поселення у наметах, поблизу відпустової площі, о 18 год. розпочалась Божественна Літургія, яку очолив Настоятель монастиря о. Тарас Іванина, ЧСВВ, у співслужінні з о. Никанором Ситарем, ЧСВВ, який протягом прощі виголошував науки про Пресвяту Євхаристію та Святу Літургію. Під час Служби Божої о. Тарас заохотив молодь, яка прибула на прощу, максимально користати з того часу, який відведений для наук, щоб опісля могти ділитися своєю вірою серед інших людей, а особливо молодих. В часі Служби Божої отці уділяли Святу Тайну Покаяння, після якої багато молодих паломників приступили до Святого Причастя.

Після Літургії і вечері, о 20 год. була вступна наука, яку виголосив о. Мелетій Рішко, ЧСВВ, Відповідальний за працю з молоддю у Василіянській Провінції Святого Миколая і координатор молодіжної прощі. Під час науки отець зробив коротенький вступ про Євхаристію та закликав молодих людей у ці дні приділити особливу пошану Євхаристійному Христу.

Після вступної науки молодь, за допомогою цікаво проведених ігор, мала можливість ближче познайомитись та поділитись враженнями за той прожитий час протягом останнього року, відколи вони не бачили один одного.

Варто зауважити, що в перший день прощі молодь прибула з таких населених пунктів як: Ужгород, Мукачево, Хуст, Імстичово, Боржавське, Завадка, Крива, Руське Поле, Драгово, Джублик, Рокосово, ну і звичайно з Бороняви, і загальна кількість, яких нараховувала біля 180 осіб.

30 липня, молодь поділилася на групи та брала активну участь у всіх заходах і духовних вправах, які супроводжували і формували її протягом цих Богом благословенних днів.

Бр. Максим Пішта, ЧСВВ


 

 


 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції