Smaller Default Larger

В монастирі Св. Архистратига Михаїла вшанували свого покровителя

21 листопада 2013 р., на празник «Собору Архистратига Михаїла», в Монастирі Святого Архистратига Михаїла, Отці Василіяни, разом з сестрами-монахинями, прочанами та парафіянами, вшанували свого небесного покровителя.

Святкову Божественну Літургію в цей день, яка розпочалася об 11.00, служили Настоятелі трьох Василіянських монастирів Провінції Св. Миколая: о. Веніамин Довганич ЧСВВ, Настоятель Мукачівського монастиря, який очолив Літургію та виголосив під час неї проповідь, о. Тарас Іванина ЧСВВ, Настоятель Боронявського Монастиря та о. Михаїл Станко ЧСВВ, місцевий Настоятель, а також отець-диякон Максим Пішта ЧСВВ, який завершує навчання у Василіянському Інституті Філософсько-Богословських Студій у Брюховичах (Львів).

Отці Імстичівського монастиря: Полікарп Погоріляк ЧСВВ та Ніканор Ситар ЧСВВ, уділяли вірним Св. Тайну Покаяння.

Ченці-василіяни: Макарій Добра (з Боронявського монастиря), Еміліян Гавей та Кипріян Зейкан (з ВІФБС), здійснювали обслугу святкування, а літургійний спів провадив місцевий парафіяльний хор.

На свято прибули також сестри-монахині Чину Св. Василія Великого з м. Мукачева й м. Хуста, та Служебниці Непорочної Діви Марії з м. Ужгорода й смт. Усть-Чорна (Тячівський р-н.), а також прочани з довколишніх сіл і міст.

Після Божественної Літургії, священнослужителі, монашество та вірні, здійснили потрійний обхід монастирського храму з читаннями Євангелія, після чого були виголошені «многолітня», подяки і привітання, зокрема вітання місцевому Настоятелю о. Михаїлу, який опісля окропив присутніх свяченою водою та разом з іншими отцями уділив усім мирування.

о. Франціск Онисько ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції