Smaller Default Larger

Архієрейська Божествення Літургія у Фатімі

1 грудня 2013, Протоігумен Провінції Св. Миколая о. Павло Райчинець ЧСВВ, взяв участь в Архієрейській Божественній Літургії, яку очолив Апостольський візитатор для українців-греко-католиків Іспанії та Італії, Преосвященний Владика Діонісій Ляхович ЧСВВ, в Греко-катлицькому храмі Успіння Пресвятої Богородиці у м. Фатімі (Португалія).

Разом з Владикою Діонісієм та Протоігуменом о. Павлом, Літургію співслужили о. Герман Ничак ЧСВВ, з Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, який є Настоятелем Греко-католицького храму у Люрді (Франція), та парох Святоуспенського храму у Фатімі о. Сільвіо Літвінчук ЧСВВ, з Бразилійської Провінції Отців Василіян.

Архієрейська Божественна Літургія була відслужена напередодні «Форуму священиків УГКЦ західної Європи», який у м. Фатімі проводитиметься в днях 2-6 грудня 2013 р., про що згадав у своєму пастирському слові до присутніх Владика Діонісій.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, серед доповідей на згаданому Форумі, звучатиме розповідь на тему оживлення парафій і нової євангелізації, яку проведе o. Орест Фредина, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці, що у Львові (Сихів). Про парафіяльні школи говоритиме с. Христофора Буштин, СНДМ, голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання УГКЦ. На тему організації парафіяльної школи закордоном, а також її акредитації Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України говоритиме о. Ігор Данильчук, душпастир із м. Казерта (Італія). Доповідь с. Луїзи Цюпи, заступника голови Катехитичної комісії УГКЦ, стосуватиметься катехизації у світлі нової євангелізації в УГКЦ. А про літургійне життя розповість владика Гліб (Лончина), Єпископ Лондонської єпархії Пресвятої родини.

о. Франціск Онисько ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції